Sjømannskvelden

Denne kvelden var satt av til litt "mimring" om gamle dager - nemlig fra den tiden da Norge enda var en stor sjøfartsnasjon. Med flere ti-tallstusen sjøfolk.

Samtidig skulle vi kåre kveldens sjømannstatovering.  OgBirger, Sturla og Thor stilte opp.  Men hvem som gikk av medseieren var litt vanskelig.  Så alle tre fikk fri porsjon medlørdagsgrøt som takk for innsatsen.

Mange gode opplevelser og fornøyelige historier fikk vihøre.  Og også noen tåredryppende - for alt var jo ikke barefryd go gammen for alle som dro til sjøss.  Vi fikk høre omlange seilingstider ( 3 sammenhengene år må vel karakteriseres somlang tid ute), morsomme opplevesler og mye annet.

Denne kvelden var vi også så heldige å ha besøk av toforeningskvinner fra Region Nord-Norge, nærmere bestemt fraBodø.  De fortalte om kvinneforeningene sine, om innsamlig avpenger til driften av sjømannskirkene og selvsagt om "julegaver tilsjøfolkene," med brev og hilsener.

Og så ble tatoveringene tatt fram - bare se så flotte devar!  En stor takk for innsatsen til alle som bidro tilkvelden.  Og velkommen tilbake til andre samlinger.

Del