Vi kan tilby velsignelse av borgerlig inngått ekteskap.

Brudeparet gifter seg da først hos norske myndigheter og tar så vigselsattesten med hit. Seremonien er nesten identisk med ritualet for bryllup.

ORDNING FOR FORBØNN FOR BORGERLIG INNGÅTT EKTESKAP.

1. preludium / inngang / musikk

2. inngangsord ved prest

3. salme

4. skriftlesing (her kan gjerne en av gjestene lese en eller flere tekster)

5. salme (kan gå ut)

6. tale ved presten

7. fremstilling

8. forbønn: presten ber for ekteparet, avsluttes med Fader Vår.

9. salme (før denne kan gjester eller andre delta med musikk, høytlesing eller andre kulturelle innslag).

10. velsignelsen 11. postludium / utgang / musikk

I forbindelse med pkt. 2, inngangsord, sier presten: Kjære  (fullt navn nevnes) og  (fullt navn nevnes), den  (dato nevnes)  inngikk dere ekteskap i  (stedet nevnes). Dere er kommet hit til  (kirken nevnes)  fordi dere ønsker kirkens forbønn for deres ekteskap. Vi er samlet for å glede oss med dere og be om velsignelse over dere og hjemmet deres.

Under pkt. 7, fremstilling , er teksten slik:

Prest: (Mannens og kvinnens fulle navn uten tittel), dere har for offentlig myndighet lovet å leve sammen i ekteskap. Vil dere fortsatt elske og ære hverandre og holde trofast sammen i gode og onde dager inntil døden skiller dere?

Ekteparet svarer, etter hverandre eller sammen: Ja.

Prest: Etter deres ønske vil vi i dag be for dere og stille deres ekteskap og hjem inn under Guds velsignelse.

Hele ordningen finner dere her: http://www.kirken.no/?event=doLink&famID=9269

27.04.2016 09:34

Spørsmål og svar

Kan vi gifte oss utendørs? Må begge være norske statsborgere? Finn svar på dine spørsmål her.

27.04.2016 09:34

Bryllupsmarsjer

Hør opptak av 30 brudemarsjer som kan være aktuelle i bryllupet deres.

27.04.2016 09:35

Se film om bryllup i Sjømannskirken

15.09.2016 14:30

Kirkelig velsignelse

Seremoni for de som er gift borgerlig.