Legg bryllupsreisen til Spania og gift dere i Sjømannskirken Albir-Villajoyosa.

Velg rammen selv

De som gifter seg i Sjømannskirken Albir-Villajoyosa, kan velge mellom tre steder for selve vigselen:

Sjømannskirken i Albir har et nydelig lite kapell med plass til cirka 20 personer, men også et større rom som kan brukes når det er flere gjester. (se kart).

Minnekirken ved Solgården ligger høyt oppe i åsen innenfor Villajoyosa, med utsikt over Middelhavet og Villajoyosa. Kirken har plass til over 400 mennesker, men oppleves likevel både intim og høytidelig varm (se kart).

Palmelunden utenfor Minnekirken er fylt med palmer og andre stedstypiske trær, som også gir en vakker ramme rundt et bryllup. I sommermånedene kan det imidlertid bli veldig varmt i solsteiken der ute - opp til 40-45 grader! Derfor har vi ikke vielser utendørs i månedene juni, juli og august.

Sjømannspresten kan også komme til kirker eller andrede egnede vigselssteder i området for å vie dere. Det er da dere selv som er ansvarlig for alt det praktiske.

Husk at sjømannspresten som skal vie trenger tid til en vigselssamtale og til å gå gjennom vigselsritualet med brudeparet på forhånd, senest en dag før bryllupet. Vi bruker det samme vigselsritualet som i kirkene i Norge.

Noen velger å betale en bryllupsplanlegger for å hjelpe til med det praktiske som skal til for at bryllupet skal bli akkurat slik de ønsker. Vi ønsker å ha kontakten direkte med dere, ikke med en planlegger. Kontakt gjerne kirken før dere kontakter bryllupsplanlegger, så sikrer dere at planene lar seg forene med rammene som gjelder for en vigsel i Sjømannskirken.

Kjærlighet og juss

En vigsel i kirken er både et religiøst og juridisk ritual etter norsk rett. Derfor er det helt avgjørende at alle papirer er i orden før bryllupet. Det første dere trenger er en prøvingsattest, som attesterer at betingelsene for å inngå ekteskap er tilstede. Dere må sende inn søknad via skatteetatens hjemmesider, eller kontakte folkeregisteret der dere bor. Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder fra utstedelsesdatoen. Når den kommer til dere, må dere sende den til oss. Det enkleste er å sende den som vedlegg til e-post: albir@sjomannskirken.no. For digitalt utstedte attester er dette alt dere trenger å gjøre.

NB! Prøvingsattester som av en eller annen grunn er manuelt godkjent, signert for hånd og utstedt på papir  dere ha med i original. Vi må stemple originalen her. Uten originalattesten kan vi ikke vie dere!

Fotograf
Vi har en fotograf på listen over våre støttespillere, benytt gjerne ham som bryllupsfotograf:
Bryllupsfotograf Andrew Joseph
+34 671 589 185
andrew@ajphotography.eu

Vil du ringe fra Norge, slår du inn 0034 foran nummeret.
Vil du se hjemmesiden, klikker du på navnet.

Velkommen til bryllup på Costa Blanca i Spania!

Hvor mye koster det?

Vigsel i Sjømannskirken koster 6500 norske kroner. Det dekker leie av kirken og prest.

Betal beløpet til kontonummer 3000.17.58132 før dere kommer. Husk å merke innbetalingen med navn og dato for vielsen.

Ønsker dere organist i bryllupet, koster det 800 kroner i tillegg – som betales sammen med de 6500 kronene.

Lys og blomster på alteret koster ingenting ekstra. Ønskes pynting og blomster ut over det, ordner dere leverandør selv når dere kommer.

For vielser andre steder må dere selv ordne leie eller tillatelse, og presten må godkjenne stedet. Prisen for vielse andre steder er 8000 kroner. Vi tilbyr ikke musiker andre steder.

Når kan du gifte deg?

Vi har vielser tirsdag-lørdag hver uke, så sant det er plass i kalenderen. Bryllupsdagen må avtales i god tid på forhånd om du skal være sikker på å få ønsket dato og klokkeslett. Send din forespørsel til oss på albir@sjomannskirken.no– så bekrefter vi dato og tid så raskt vi kan.