Chat BeNeLux

Sjømannskirken har startet opp en samtaletjeneste for elever bosatt i Benelux-landene.

Våre barn og ungdom er på mange måter heldige som får oppleve å bo i utlandet i korte eller lengre perioder. Men det kan også oppleves krevende å bli rykket opp fra røtter og det en er vant med. På skolen hjemme i Norge hadde de fleste elevene god tilgang på elevhelsetjenester. Helsesykepleieren satt kanskje med åpen dør rett nede i gangen, her kunne man dumpe innom for en liten prat om hverdagens små eller store utfordringer.

Vår erfaring er at lærerne i veldig stor grad plukker opp behov og stiller opp for elevene. Men noen ganger kan det likevel være fint for elevene å henvende seg til noen andre, på norsk, og kanskje også utenom skoletiden. Derfor har vi startet «Chat Benelux». Her kan elever ta kontakt på sms eller snap. Om det viser seg å være behov for videre oppfølging, kan det avtales med den enkelte å møtes for en prat på skolen eller et annet ønsket sted.

Sjømannskirken har inngått avtale med DNSB og DNS Shape om bruk av skoletid til samtaler med elever ved behov. Chat Benelux er likevel åpen for alle elever i Benelux-landene. Om du som forelder har behov for å lufte tankene dine er du også velkommen til å ta kontakt. 

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info