Hva gjør vi egentlig når vi samles?

Et dypdykk i gudstjenestens liturgi

"For en tid tilbake jobbet jeg med en prosjektbeskrivelse til et PHD-prosjekt innenfor fagfeltet liturgi som hadde følgende arbeidstittel: 'Hvorfor er presten så mye gladere i gudstjenesten enn menigheten selv?' Det kan være mange grunner til det, og prosjektet ble for øvrig heller ikke noe av, men en av hypotesene var knyttet til den mistanke at mange syntes det er vanskelig å koble sitt eget liv på gudstjenestens ritualer, rett og slett fordi ingen har fortalt dem hva det er vi egentlig gjør når vi samles."Kristin Heskje

Kyrie, Gloria, Sanctus, Agnus Dei. Ord som klinger kjent dersom du har oppholdt deg på en gudstjeneste eller to. Men hva betyr de egentlig og har de noe som helst å gjøre med mitt liv? Er gudstjenestens liturgi noe mer et gammelt rituale, oppfunnet i en svunnen tid eller har det også en dypere forankring? 

10. mars kl. 19.30 tar vi et dypdykk i gudstjenestens liturgi, på let etter dens på en side tidløse, men også moderne betydning og forankring. Seminaret holdes av prest, Kristin Heskje, på Zoom. Link finner du her.
Del