Skravlekopp

Skal vi slå av en prat?

Neste treff: 

Onsdag 23.okt kl.10-11: Oslo Kaffebar 

"I en verden hvor vi har mer kontakt med andre i sosiale medier enn i det virkelige liv, vil vi lage en folkebevegelse for inkludering, raushet og møter mellom mennesker. Altfor mange i det lille landet vårt er ensomme eller ønsker mer kontakt med andre. Det må vi gjøre noe med."  

Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke Knutson, som fikk idéen da hun i 2017 hørte et innlegg om ensomhet. Konseptet er utviklet i samarbeid med Bærum kommune. 

"Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun satte lys på et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss. Det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn." 

Sjømannskirken i Berlin ønsker å være med i denne folkebevegelsen - på vår måte. Vi har kjøpt inn skravlekopper til kirken og vil sette disse frem når vi har ulike arrangement. Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene. Om du velger å drikke kaffen din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den. Om du trenger litt skravling - eller tilbyr litt skravling -  er uvesentlig.

Vi vil også bruke skravlekoppene til å skape møteplasser for nordmenn utenfor kirken. Vi tar skravlekopper med ut i en park eller på andre cafeer og gir beskjed om at "i dag kan du komme og skravle med oss!" 

Tidligere treff: 

Onsdag 9.okt kl.12-13: Winterfeldt Schokoladen 

Les mer om skravlekopp her.

Del