Den tyske menigheten inviterer oss med på tur!

Alle er velkommen til å delta på turene som Ev. Jesus Christus-Kirchengemeinde arrangerer.

Dagsturer 2019

Radebeul den 23. mars : Med „Lößnitzdackel“ (veterantog) tøffer vi fra Radeburg til Radebeul og Karl-May-Museet, det tidligere hjemmet til Karl May. Vinbergene i Elbtal og jaktslottet til de saksiske kongene i Moritzburg vil fortrylle oss som en gang de tre nøttene gjorde med Askepott.

Neuzelle og Eisenhüttenstadt den 30. april: Barokk frodighet og kirkeprakt i Markt Brandenburg? Det 750 år gamle klosterensemblet Neuzelle er brakt til nytt liv. Vidunderlig sanert, høyt beliggende ved Oder og nær jernbyen Eisenhüttenstadt, la dere bli overrasket.

Bad Muskau den 25. mai: Lausitzer Neiße flyter som grense til Polen gjennom verdens kulturarv-park, parken til Fürst Hermann von Pückler-Muskau. Med sine landskapshager har han han foreviget seg selv. Og til og med en is ble viet ham – la oss smake på denne herligheten!

Raddusch og Vetschau i Spreewald den 17. august: Slawenburg Raddusch med sitt flotte museum fra den slaviske tiden venter på oss sammen med en båtstur gjennom Spreewald. Senere skal vi bli kjent med en uvanlig kirkekombinasjon: dobbeltkirken i Vetschau – undringen er tatt med i planleggingen!

Schwerin den 21. september: På besøk i den minste og vann-rikeste delstatshovedstaden i Tyskland: Schwerin i Mecklemburg venter på oss med en bindingsverksby ved Schweriner See, med et slott i vannet og fotball-golf for de yngste.

Quedlinburg med julemarked den 14.desember

Jubileer i Harz:Utnevnelsen av kong Heinrich I for 1100 år siden og 25 år verdensarv på UNESCOs liste – bindingsverkshus i smågatene rundt markedsplassen, bindingsverksgårder med julestemning – i advent reiser vi til en av de skjønneste bindingsverksbyene i Tyskland, til Quedlinburg i Harz.

Alle dagsturene inneholder programpunkter for barn og voksne.

Påmelding og betaling av deltakerbidraget gjøres inntil en uke før den enkelte utflukt. Etter avtale kan man unntakelsesvis betale i bussen.

Priser:

Voksne                                   50 €

Studenter                                30 €

Barn og ungdom til 18 år       20 €

Hvor kan jeg melde meg på?

Gemeindebüro til Jesus Christus-Kirchengemeinde

Wartenburgstr. 7

(onsdag 9:00-13:00 utenom skoleferien)

Gemeindebüro til Kirchengemeinde Heilig Kreuz Passion

Zossener Str. 65

(mandag 10:00-13:00, tirsdag 14:30-18:00, torsdag 14:30-16:00)

Telefon 030/6912007

Hvor og når starter turene?

Avgangsstedet for dagsutfluktene:

Yorkstr. 4-11 (foran rådhuset Kreuzberg)

Turene starter kl. 8:00