Bli medlem i Sjømannskirken

Vær med å sikre fremtiden til din lokale Sjømannskirke

Sjømannskirken drives primært på innsamlede midler og kan derfor ikke eksistere uten hjelp og støtte fra dens venner og brukere. Som medlem er du derfor en viktig bidragsyter for å sikre Sjømannskirken i Berlin sin framtid.

Sjømannskirken i Berlin så sin spede begynnelse i 1905 i samarbeid med svenske Victoriaförsamlingen. Men det var først i 1993 at vi fikk egen norsk prest. Våren 2018 flyttet vi til nye lokaler i Kreuzberg og ble med det den første Sjømannskirken som har inngått et samarbeid med en lokal kirke. Vårt mål er å lage møteplasser som skaper fellesskap blant nordmenn og andre i Berlin og formidle evangeliet i ord og handling. Her er alle velkomne!

Hvorfor skal jeg bli medlem?

• for at det skal finnes en norsk kirke i Berlin som kan tilby gudstjenestefellesskap, livsriter og samtaletilbud på norsk.
  • for at det skal finnes en norsk kulturell og sosial møteplass i Berlin.
  • for å få medlemsrabatter på utvalgte arrangement og vigsler.
  • for å få stemmerett ved årsmøte og rett til å sitte i kirkerådet.

Du kan være et aktivt medlem, boende i Berlin, eller et støttemedlem.

Medlemsavgift for kalenderåret 2021 er:

Familie: €120  / NOK 1 320,-
Enslig voksen: €50 / NOK 550,-
Barn/student/pensjonist/«Sozialhilfeempfänger»: €30 / NOK 330,-

Medlemsavgiften kan betales henholdsvis til vår tyske eller vår norske konto. Markeres med «medlemsavgift årstall + navn + adresse»

Tysk konto:

Norwegische Kirche in Berlin (Sjømannskirken) / IBAN: DE76 10080000 0563 249300 / BIC/SWIFT: DRESDEFF100

Norsk konto:

Sjømannskirken norske kirke i utlandet avd. Berlin / IBAN: NO123000 2419633 / BIC/SWIFT: SPSONO22XXX /

Kirchensteuer
Dersom du betaler Kirchensteuer til EKBO (Evangelische Kirche Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz) i Berlin kan velge å isteden la dette gå til Sjømannskirken i Berlin, via vår tyske partnermenighet Jesus Christus Kirchegemeinde. Ta kontakt med Kjersti Hesthagen dersom dette er aktuelt for deg (kje@sjomannskirken.no, +49 151 10770638).

Bli fast giver?
Du kan også bli fast giver til Sjømannskirken i Berlin. For mer informasjon, se under fanen «Gave» på vår nettside, www.sjomannskirken.no/berlin.