Bryllup i Berlin

For små og store feiringer

Sjømannskirken i Berlin har vigselsrett for par som har ordnet papirarbeidet i Norge og har norsk prøvingsattest. Personer med tysk bostedsadresse eller tysk statsborgerskap har vi ikke vigselsrett for. Vi kan derimot bistå med forbønn og kirkelig velsignelse av et allerede inngått ekteskap. Her er mer informasjon om dette. 

Praktisk:

Ordning av papirer i forkant av vigsel gjøres på folkeregistret der du bor. Her kan du lese mer om prøvingsattest, nødvendig informasjon og papirer til utfylling. Husk at folkeregisteret har en behandlingstid på  2-3 uker og at prøvingsattesten kun er gyldig i fire måneder etter utstedelse. Når dere fyller ut papirene kan dere krysse av for om prøvingsattesten skal sendes direkte til Sjømannskirken i Berlin eller til dere. Dersom dere velger å sende dette til Sjømannskirken er det viktig at dere gir beskjed om dette til oss, slik at vi kan etterlyse den om den ikke kommer fram. Dere kan også velge å få sendt prøvingsattesten hjem til dere, og at dere selv tar den med til Berlin i forbindelse  med vigselen. HUSK og pakke viktige papiret og ringer i håndbagasjen. Prøvingsattesten fysisk være her for at vigselen kan gjennomføres. 

Vi vier alle dager, men mandag til fredag passer best. Ta kontakt med sjømannspresten for å avtale tidspunkt. Tenk gjerne på aktuelle dager før du tar kontakt, så har vi et godt utgangspunkt.

Dere må være i Berlin minimum 1 dag før vielsen for blant annet vigselsamtale med Sjømannspresten. 

Om sermonien:

Her er informasjon om vigsels-seremonien og der det står for eksempel A, B eller C kan man velge hvilken av disse alternativene man ønsker.

Her finner du vigselsliturgien og de ulike alternativene dere kan velge mellom. 

Når dere trykker på denne linken her "Skriftlesninger" finner dere et utvalg av tekster dere kan velge mellom som leses på punkt 4 i liturgien der det står «La oss høre videre fra Guds ord».

På dette punktet i vigselen kan dere velge opp til 4 tekster og det skal være minimum èn fra Det gamle testamentet fra bokstav A til H, og èn fra Det nye testamentet som går fra bokstav  I til T. Når dere har valgt det, kan dere eventuelt velge fritt mellom de andre for de to neste tekstene.

Dersom dere har noen med dere som kan tenkte seg å være med å lese tekstene er de velkommen til det!

Dere avtaler endelig hvordan vielsen blir i samtale med presten i forkant av vielsen!

Etter vigselen serverer vi alkoholfri sekt i den flotte hagen utenfor hvis været tillater det. Han man mange gjerster er det lov å ta med drikke selv som blir servert.  

Musikk:

Dere velger inngangs- og utgangsmusikk og opptil tre salmer. Den ene salmen kan byttes ut med et musikkstykke. Her kan du høre forslag til inn- og utgangsmusikk. Her finner du forslag til salmer som kan brukes i vielsen. 

Trenger du bryllupsfotografering?

Her er forslag til norske fotografer i Berlin:

Kjartan Manvelyan: kjartan.manvelyan@gmail.com

Jan Tore Eriksen: www.jantoreeriksen.com

Eli Kristine Bentzen: https://www.elkfoto.no. Instagram: elk_foto 

Blomster:

Vi anbefaler blomsterbutikken "Rosenblüte" som ligger like i nærheten i Berliner Str. 30/31. Telefon: +49 (0)30-86390070. Dette er derimot enklest å gjøre i blomsterbutikken når man er i Berlin. 

17.04.2021 03:17:38
17.04.2021 03:17:38
20.04.2016 14:48

Bryllup i utlandet

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

27.04.2016 09:34

Spørsmål og svar om bryllup

Kan vi gifte oss utendørs? Må begge være norske statsborgere? Finn svar på dine spørsmål her.

27.04.2016 09:34

Bryllupsmarsjer

Hør opptak av 30 brudemarsjer som kan være aktuelle i bryllupet deres.

Del