Månedens kunstner for februar:

Inger Elise Hansen

<
>
1{  "recurrence": "1",  "weekInterval": "1",  "monthYearOption": "1",  "interval": "1",  "weekDay": "1",  "month": "1",  "monthOption": "1",  "startDate": "2020-02-13 12:00",  "endDate": "2020-02-13 12:30"}
13.02.2020 kl 12:00

”Et sted er mer enn et sted”.

Noen steder gir en spesiell opplevelse, noe tidløst og setter seg fast i oss.

Disse maleriene er inspirert fra nærområdet her på Costa del Sol og malt med olje på lerret.

Inger Elise Hansen har i flere år jobbet med temaet «People and Place» hvor denne utstillingen er en del av prosjektet. Hennes interesse er å utforske livet og identitet gjennom kunsten; møter med mennesker, vårt forhold til naturen og dens sykluser.

Inger Elise er norsk, vokst opp i Kristiansand, bosatt i Oslo og tilbringer deler av vinteren i Marbella. Hun har atelier i Kulturgaten på Fornebu, og har jobbet som kunstner på full tid de siste 19 årene. Kunstutdannelsen er fra Norge og USA, hvor hun har hatt mange utstillinger, er innkjøpt av kunstsamlere internasjonalt og mottatt kunstnerstipend. Før hun ble kunstner på full tid, underviste hun i Videregående skole og var forlagsredaktør i Gyldendal Norsk Forlag.

Hvorfor maler jeg?
Der er øyeblikk i livet som gir noe spesielt: skjønnhet, visdom og refleksjon, glede og følelse av lykke, men også øyeblikk med angst, sorg og sinne.
Naturen har skjønnhet og mystikk; farger, linjer og former, som har inspirert kunstnere bestandig. Også meg. Den blir en metafor på menneskets liv og psyke. Å stå midt i naturen å male; prøve å fange øyeblikket og min opplevelse av den, blir som meditasjon. Trærne strekker seg opp mot lyset og henter kraft fra jorden. Livets syklus. Vannet og skyene, alltid i bevegelse; rolig til fullt opprør. Og mennesket; sterkt, men allikevel, skjørt og mangfoldig.
Fasinasjonen og nysgjerrigheten oppstår fra idè til bilde og gir muligheter til å bruke kunnskap og erfaringer som er samlet gjennom livet.
Uten sammenligning forøvrig, Munch sa: ”Kunsten er livsblodet mitt”. Slik føles det.
Derfor maler jeg!

Del