"Mjøsa rundt med mor. Ei livsreise."

Kveldens innleder på lesesirkelens andre kveld, torsdag 4. mars, er Elena Quesada Fintland

Lesesirkelen på El Campanario, torsdag 4. mars 2021

Presentasjon av meg selv

Jeg heter Elena. Jeg er født og oppvokst i Málaga. Jeg traff Trygve, mannen min, i det første året på universitetet og vi har vært sammen siden. I Norge har jeg bodd i Bergen, Stavanger, Sirdal og Kvinesdal, der vi flyttet etter å ha overtatt barndomshjemmet til farmora til Trygve på Gullestad. Bor i Benalmádena nå med 3 barn (og er glad for å ha familie i nærheten nå). Trives godt både i Spania og i Norge!

Kort om boka

Jeg velger «Mjøsa rundt med mor» av Bjørn Hatterud. Den kom ut i vår og blir betegnet som en livsreise. Den handler om tema som tilhørighet, røtter, behov for å komme seg bort, og behov for å komme seg hjem igjen. Selv om det handler om Hatteruds personlige livs- og klassereise fra en liten innlandskommune til hovedstaden, synes jeg at vi som lesere kan kjenne igjen landskap, beskrivelser og følelser som er universelle. 

Forlagets sammendrag av boka:

Dette er ei forteljing om ei mor og èin son på biltur rundt Mjøsa. (...)

Dette er ei forteljing om korleis ein aldri heilt kjem seg bort frå plassen ein voks opp. Boka er ein hyllest til ein oppvekst, ein generasjon, eit geografisk område og ikke minst ei mor. 

TITEL og info om boka:

Forfatter: Bjørn Hatterud

Tittel: Mjøsa rundt med mor. Ei livsreise.

Forlag: Samlaget (2020)

Del