Ikon: 

Velkommen til påskeopphold 2019

El Campanario 13. – 23. april 2019

Sjømannskirken på Costa del Sol inviterer deg til en annerledes påskeopplevelse. Påsken i Spania er spesiell, og her i Andalucia får man oppleve den med påskeprosesjoner og pasjonsspill, kombinert med en flott påskeuke på El Campanario. Du får oppleve høytiden gjennom gudstjenester, tidebønner, påskevandring og måltider. Det blir utflukter og felles opplegg, sammen med fritid til å slappe av og nyte. Velkommen til en påske med fokus på høytidens egentlige innhold!   

Meld deg på her

UKEPROGRAM
Lørdag 13 april:
Reisedag og ankomst El Campanario ca. kl. 15.00. Innsjekk på rommene. Velkomstsamling.
Søndag 14 april: Tidebønn, frokost, Palmesøndagsgudstjeneste, grillbuffet og tid til å nyte El Campanario og området rundt. 
Mandag 15 april: Tidebønn, frokost og heldagsutflukt til Torrox inkludert byvandring, besøk på olivenfabrikk og lunsj sammen med de lokale.
Tirsdag 16 april: Tidebønn, frokost og lunsj på El Campanario. Ellers tid på egenhånd.
Onsdag 17 april: Tidebønn, frokost og heldagsutflukt til Setenil, inkludert byvandring og lunsj. Mulighet for å gå på kveldens konsert i Sjømannskirken når vi kommer tilbake.
Torsdag 18 april: Tidebønn, frokost og lunsj på El Campanario. Skjærtorsdag og vandregudstjeneste på El Campanario, før kvelds utflukt til Malaga for å se påskeprosesjonen og spise tapas middag der.
Fredag 19 april: Tidebønn, frokost og enkel lunsj. Pasjonsgudstjeneste, og for de som ønsker det er det mulighet for å delta på tur til pasjonsspillet i Riogordo (ikke inkl.) Ellers tid på egenhånd.
Lørdag 20 april: Tidebønn, frokost og lunsj på El Campanario. Påskenattsmesse på kvelden. Ellers tid på egenhånd.
Søndag 21 april: Tidebønn, frokost og påskebuffet. Høytidsgudstjeneste.
Mandag 22 april: Tidebønn og frokost. Lunsj på El Campanario, mulighet for felles utflukt til Mijas Pueblo (ikke inkludert i pakkeprisen). Avslutningssamling med mat på kvelden.
Tirsdag 23 april: Tidebønn og frokost. Hjemreisedag.

Vi tar forbehold om evt. endringer i programmet.

DAGSUTFLUKTER
Påsken 2019 har vi inkludert tre spennende utflukter. I tillegg vil det for de som ønsker det være mulig å melde seg på Langfredagsutflukten til Riogordo for å oppleve pasjonsspillet der (€40 per person). Andre påskedag blir det også mulighet for tur til Mijas Pueblo, påmelding tar vi når dere ankommer og prisen avhenger av antall deltakere.

Torrox
Mandag etter frokost setter vi oss i bussen og kjører øst for Malaga til fjellbyen Torrox. Dette er et populært sted for mange skandinavere og det hevdes at Torrox har «Europas beste klima»! De fleste av kommunens 20 000 innbyggere bor langs kysten, men vi skal besøke gamlebyen. Muslimene plantet mulburry trær og gjorde Torrox til sentrum av silkeindustrien for å møte etterspørselen fra markedene i Málaga og Granada. Olivenolje er en av Spanias viktigste eksportvarer og vi får besøke en lokal olivenfabrikk og ser hvordan man lager olivenolje. Deretter spiser vi lunsj på El Cortijo de Maria – en liten gård utenfor byen. Her kommer vi tett på de lokale og får god spansk mat. Det er en drøy times kjøring til Torrox og ca. kl.16 setter vi kursen tilbake mot Calahonda.

Setenil de las Bodegas
Onsdag 17 april blir det en heldagsutflukt til den spektakulære fjellbyen Setenil de las Bodegas der husene er bygget inn i fjellet. Det tar om lag 1,5 timer å kjøre hit opp, og de hvitkalkede fasadene rager frem under klippen langs elven som renner igjennom dalen. Byen spilte en viktig rolle i kampen mellom de katolske styrkene og muslimene i den sørlige delen av landet. Vi spaserer rundt i gatene og ser blant annet byens kapell – San Benito – som er hovedkvarteret til brorskapet «De sorte». Lunsj får vi servert på den lokale restauranten. På ettermiddagen returnerer vi til Sjømannskirken og Calahonda, tilbake ca. kl.17.

Malaga
Etter Skjærtorsdagens vandre-gudstjeneste setter vi oss igjen i bussen som denne gang tar oss til Malaga. Det tar ca. 40 minutter å kjøre til Malaga og når vi kommer dit blir det en kort spasertur inn mot hoved-gågaten Calle Larios der vi får se noen av de mange påske-prosesjonene som gjennomføres i påskehøytiden. Vi samles for å spise tapas ca. kl.21, og et par timer senere går turen tilbake til Sjømannskirken og Calahonda igjen.

Riogordo

Langfredagsutflukten er blitt en tradisjon her på Sjømannskirken Costa del Sol, der vi setter opp busser og har med ledsagere opp til den koselige lille fjell-landsbyen Riogordo. Hvert år i påsken går de rundt 400 innbyggerne i byen sammen om å sette opp Jesu lidelseshistorie i form av et pasjonsspill. Det er en sterk, og veldig annerledes måte å bli minnet om hva påsken handler om. Dramatiseringen foregår ute på en stor natur-scene med ulike stasjoner. Det settes ut stoler til publikum, og det er mulig å kjøpe drikke og enkel snacks i publikumsområdet. Rio Gordo ligger ca. 1,5 timers kjøring fra sjømannskirken. Pasjonsspillet varer i 3 – 4 timer. Det kan lønne seg å ta med noe mat, drikke, hodeplagg, regn-poncho. Vennligst merk at denne turen ikke er inkludert i påskeoppholdet. Pris: 40 Euro per pers.

TID TIL EGEN DISPOSISJON
Påskeoppholdet er lagt opp med en fin kombinasjon av utflukter, gudstjenester og felleskap, samt litt tid til egen disposisjon. Denne tiden kan benyttes til å nyte vår vakre hage og patio, nyte freden og roen her på El Campanario, gå en tur langs strandpromenaden, gjøre nye bekjentskaper eller ta ut på turer på egenhånd. Påsken er forholdsvis sen i 2019 så vi håper på litt flere bademuligheter enn i 2018. Uansett er det alltid herlig med en tur til stranden og slappe av på en av strandrestaurantene. Det er også bare 5 minutters gange til en rekke restauranter. Nede ved hovedveien går det jevnlig busser, slik at man kan ta en tur til Fuengirola eller Marbella på egenhånd. Det er gode muligheter for shopping i begge disse byene, som ligger 15-20 minutter herfra med bil.

PRISER
Det er stor etterspørsel etter flybilletter for påskeuken 2019 og prisene er derfor noe høyere enn tidligere. SAS har etter bestilling endret på flytidene noe, så det som nå er gjeldene er avreise fra Gardermoen 13.april kl09:05 med SK4679, og retur fra Malaga 23.april kl11:20 med SK4684. Oppholdet denne gangen varer i 10 døgn med frokost og lunsj inkludert. Per 10 januar 2019 er vi utsolgt for flybilletter, ta direkte kontakt med oss på elcampanario@sjomannskirken.no for å registrere deg på venteliste, eller dersom du allerede har flybillett selv. 

Pris per person er NOK 16 400,- (inkludert flybillett t/r Oslo, Gardermoen – Malaga)

Tillegg for enkeltrom er NOK 2 155,-

Det gies rabatt på NOK 500 for Sjømannskirkens medlemmer.

 • Betalingen skjer i to omganger, NOK 7000 per. person som depositum ved bestilling. Depositumet er refunderbart frem til og med 1 februar 2019.
 • Restbeløpet betales innen 25. mars. Det vil bli sendt e-post for innbetaling av restbeløpet i god tid før forfall.

Prisen for påskeoppholdet gjelder fra lørdag 13. april (lunsj) til tirsdag 23. april (frokost) 2019, med overnatting i dobbeltrom på El Campanario eller i delte leiligheter på Hotel ONA Campanario.

Inkludert i prisen får du:

 • Flybilletter t/r Oslo, Gardermoen – Malaga
 • Buss transport t/r flyplassen
 • Overnatting 10 døgn i dobbeltrom
 • Frokost og lunsj hver dag
 • Velkomstsamling m/mat lørdag 13/4
 • Søndagsbuffet 14/4 og 21/4
 • Tre utflukter inkludert lunsj eller middag
 • Avslutningssamling m/mat mandag 22/4
 • Reiseledertjeneste og programtilbud
 • Fri benyttelse av fasilitetene på El Campanario (hage, patio, saltvannsbasseng, bibliotek og internett)

Ring oss gjerne på tlf. 55 55 22 56 for ytterligere informasjon.

Du kan melde deg på påskeoppholdet her.

EL CAMPANARIO GJESTEHUS
Vår fredfulle palmehage og spanske patio innbyr i seg selv til ro og ettertanke. Daglige tidebønner kombinert med gudstjenester og andre samlingspunkt forsterker tilstedeværelse og skaper en fin ramme for et godt påskeopphold.

OVERNATTING
Vårt særegne gjestehus på El Campanario har 11 flotte værelser med totalt 24 sengeplasser.  Vi har også avtale med nabohotellet Hotel ONA Campanario og for påmelding etter 5. september 2018 er det der overnattingen vil bli. Smakfull norsk frokost på sjømannskirken følger med.