Påskeopphold

24. mars – 2. april 2018
(Info for 2019 kommer snart.)

Årets påskeopphold er over og fornøyde gjester dro hjem etter å ha opplevd påsken i Spania. Neste år er det ny sjans til å bli med, registrer din interesse på epost til hst@sjomannskirken.no, så blir du oppdatert når program og priser er klart. I mellomtiden kan du se nedenfor hva årets program bestod av. 

Velkommen til påskeopphold

Sjømannskirken på Costa del Sol inviterer deg til en annerledes påskeopplevelse. Påsken i Spania er spesiell, og her i Andalucia får man oppleve den med påskeprosesjoner og pasjonsspill, kombinert med en flott påskeuke på El Campanario. Du får oppleve høytiden gjennom gudstjenester, tidebønner, påskevandring og måltider. Det blir utflukter og felles opplegg, sammen med fritid til å slappe av og nyte. Velkommen til en påske med fokus på høytidens egentlige innhold!   

Ukeprogram

Lørdag 24 mars: Reisedag og ankomst El Campanario ca kl1430. Enkel lunsj ved ankomst. Velkomstsamling med informasjon, mat og sosialt samvær på kvelden.

Søndag 25 mars: Palmesøndagsgudstjeneste, grillbuffet og tid til å nyte El Campanario og området rundt.

Mandag 26 mars: Tidebønn, frokost og heldagsutflukt til Ronda med formiddagskaffe og lunsj inkludert.

Tirsdag 27 mars: Tidebønn, frokost og lunsj på El Campanario, ellers fritid.

Onsdag 28 mars: Tidebønn, frokost og heldagsutflukt til Nerja og Acebuchal. Mulighet for å gå på kveldens konsert i Sjømannskirken.

Torsdag 29 mars: Tidebønn, frokost og lunsj på El Campanario. Skjærtorsdag og vandregudstjeneste på El Campanario, før kvelds utflukt til Marbella for å spise middag og se påskeprosesjonen der.

Fredag 30 mars: Tidebønn, frokost og enkel lunsj. Pasjonsgudstjeneste og for de som ønsker det er det mulighet for å delta på tur til pasjonsspillet i Riogordo.

Lørdag 31. mars: Tidebønn, frokost og lunsj på El Campanario. Påskenattsmesse på kvelden.

Søndag 1. april: Tidebønn, frokost og påskebuffet. Høytidsgudstjeneste, og på kvelden en avslutningssamling med mat.

Mandag 2 april: Tidebønn og tidlig frokost. Hjemreisedag.

Vi tar forbehold om evt. mindre endringer i programmet.

OBS: Vi er dessverre utsolgt for flybilletter til denne turen.

Ved påmelding etter 18.12.2017, må man ordne med flytransport til og fra Malaga selv.

Dagsutflukter

Påsken 2018 har vi inkludert tre spennende utflukter. I tillegg vil det for de som ønsker det være mulig å melde seg på Langfredagsutflukten til Riogordo for å oppleve pasjonsspillet der (€40 per person).

Ronda

Mandag 26 mars besøker vi den flotte byen Ronda som ligger rundt 1,5 times kjøring fra El Campanario. Det er en flott hvit by som ligger på toppen av en klippe med fantastisk utsikt over dal og fjell. Ronda er kjent for sine påskeprosesjoner, som går helt tilbake til den katolske erobring av byen. De første prosesjonene fant sted i 1538 og tiltrekker seg i dag tusenvis av besøkende. Vi skal gå rundt i Rondas gamle bydel og besøker blant annet utsiktspunktet i den fine parken La Alameda med gater oppkalt etter Ernst Hemmingway og Orson Welles som begge var dypt fascinert av Ronda og ikke minst byens legendariske tyrefekterdynasti. Hemmingway hadde sin logo i tyrefekterarenaen som er Spanias eldste. Vi går over den 250år gamle broen som binder sammen byens katolske og arabiske bydeler, og besøker en av byens flotte kirker og herskapsvillaer. Dette blir en heldagsutflukt hvor vi får formiddagskaffe og lunsj i løpet av dagen.

Nerja og Acebuchal

Onsdag 28 mars blir det en heldagsutflukt til den flotte kystbyen Nerja og fjell landsbyen Acebuchal – populært kalt «Den glemte by» - eller spøkelsesbyen som fikk nytt liv. Det er rundt 1,5 times kjøring fra El Campanario til Nerja, og derfra en halvtimes kjøring til Acebuchal.

Vi kjører først til Nerja, som er en av de mest ettertraktede byer for skandinavere som flytter til den østlige del av Malaga provinsen. Her vil det være tid til å gå rundt i byens sjarmerende gater og nyte utsikten over Middelhavet fra Europa balkongen.

Deretter kjører vi bort fra kysten og opp i fjellene til Acebuchal, oppkalt etter de ville oliventrærne som vokser i området. Acebuchal ble avfolket under landets diktator Francisco Franco, som mente at innbyggerne sympatiserte med republikanske opprørere. Hus og marker lå øde i flere årtider, inntil en dynamisk familie bestemte seg for å gi byen nytt liv. Acebuchal er kjent for sine restauranter og idylliske gater som har gitt byen nytt liv. Vi spiser lunsj her og går på byvandring før vi returnerer til El Campanario.

Marbella

Etter en flott vandregudstjeneste på Skjærtorsdag drar vi inn til Marbella for å overvære påskeprosesjonen der, samt innta et godt måltid sammen. Navnet Marbella betyr «fjellet med mye vann», og ligger ca 20 minutters kjøring fra El Campanario. I bakgrunnen av Marbella «troner» det flotte fjellet La Concha («skjellet»), og gamlebyen her sies å være et av stedene Torbjørn Egner dro for å få inspirasjon til sin sjarmerende Kardemomme by. Med hvite hus, smale gater og flotte blomster er Marbella en veldig koselig by. En tidligere ordfører i byen gjorde sitt for å rekruttere rike kriminelle fra Storbritannia, Italia og Russland og lykkes dermed i å gjøre Marbella til en by for de rike og berømte på 1970-og 80-tallet. I dag er det en yndet ferieby, som også har en flott strand og strandpromenade, samt mange gode tapas restauranter.

Riogordo

Langfredagsutflukten er blitt en tradisjon her på Sjømannskirken Costa del Sol, der vi setter opp busser og har med ledsagere opp til den koselige lille fjell landsbyen Riogordo. Hvert år i påsken går de rundt 400 innbyggerne i byen sammen om å sette opp Jesu lidelseshistorie i form av et pasjonsspill. Det er en sterk, og veldig annerledes måte å bli minnet om hva påsken handler om. Det hele foregår på byens fotballbane. Det settes ut stoler på banen og en av langsidene av banen har en «naturlig» scene der de har satt opp ulike stasjoner, og hele «forestillingen» foregår ute i naturen. Det tar nærmere 1,5 time å kjøre dit og pasjonsspillet varer i 3-4 timer. Det kan lønne seg å ta med noe mat, ellers finner man kiosker som selger drikke og enkel snacks.  (Tillegg 40 Euro per pers.)

Tid til egen disposisjon

Påskeoppholdet er lagt opp med en fin kombinasjon av utflukter, gudstjenester og felleskap, samt litt tid til egen disposisjon. Denne tiden kan benyttes til å nyte vår vakre hage og patio, nyte freden og roen her på El Campanario, gå en tur langs strandpromenaden, gjøre nye bekjentskaper eller ta ut på turer på egenhånd. Påsken er forholdsvis tidlig i 2018 så de helt store badetemperaturene kan vi ikke love, men det er allikevel herlig med en tur til stranden og slappe av på en av strandrestaurantene. Det er også bare 5 minutters gange til en rekke restauranter, og nede ved hovedveien går det jevnlig buss slik at man kan ta en tur til Fuengirola eller Marbella på egenhånd. Kanskje noen også har lyst på shopping, det er det gode muligheter for i begge byene som ligger en 15-20 minutter herfra i bil.

PRISER

Pris per person uten flybillett er NOK 11 900,-

Tillegg for enkeltrom er Nok 2 325,-

Det gies rabatt på NOK 500 for Sjømannskirkens medlemmer.

Betalingen skjer i to omganger, 50% ved bestilling og rest beløp ca 3 uker før ankomst. Betalingsinformasjon vil bli tilsendt.

Prisen for påskeoppholdet gjelder fra lørdag 24. mars (lunsj) til mandag 2. april (frokost) 2018, med overnatting i dobbeltrom på El Campanario eller i delte leiligheter på Hotel ONA Campanario.

Inkludert i prisen får du:

  • Overnatting 9 døgn i dobbeltrom
  • Frokost og lunsj hver dag
  • Velkomstsamling med mat lørdag 24/3
  • Søndagsbuffet 25/3 og ¼
  • Tre utflukter inkludert lunsj eller middag
  • Avslutningsmiddag søndag ¼
  • Reiseledertjeneste og programtilbud
  • Fri benyttelse av fasilitetene på El Campanario (hage, patio, saltvannsbasseng, bibliotek og internett)

OBS: Vi er dessverre utsolgt for flybilletter til denne turen.

Ved påmelding etter 18.12.2017, må man ordne med flytransport til og fra Malaga selv.

Ring oss gjerne på på tlf.  55 55 22 56 dersom du ønsker mer informasjon om Påskeoppholdet 2018.


El Campanario gjestehus

Vår fredfulle palmehage og spansk atrium innbyr i seg selv til ro og ettertanke. Daglige tidebønner kombinert med gudstjenester og andre samlingspunkt forsterker tilstedeværelse og skaper en fin ramme for et godt påskeopphold.

Vårt særegne gjestehus på El Campanario har 11 flotte værelser med totalt 24 sengeplasser. Smakfull norsk frokost følger med.

   

Her kan du lese mer om gjestehuset på El Campanario

Del