Påske i Abu Dhabi-moské

Se bildene fra kirketuren.

Vibeke Bertheussen var guide i majestetiske Sheikh Zayed Mosquei Abu Dhabi da Sjømannskirkens Tirsdagstreff arrangerte busstur diti påsken.
Den blide, kunnskapsrike Oslo-kvinnen som har bodd seks år ihovedstaden, øste av sin kunnskap om den praktfulle moskeen somangivelig er verdens største - dersom man ser bort fra de to storei Mekka og Medina (man får ikke utfordre dem).

12 tonn
Vibeke kunne også fortelle om muslimenes liv samt arbeidet i enmoské. Busslasten med 50 fra Sjømannskirken i Dubai fikk eninspirert omvisning der høydepunktene var det enorme teppet(selvfølgelig verdens største), den enorme kuppelen og lyskronen på12 tonn med swarovski-krystaller fra Tyskland…

Attraksjon
For nordmennene og svenskene var det også svært eksotisk å måttekle seg i abaya og ta av seg skoene for å komme inn. Fotoapparatenejobbet på høygir inni og utenfor den enorme moskeen som er blitt enav de store turistattraksjonene i UAE.
Kirkenturen tirsdag i påskeuken hadde også innlagt stopp og lunsji Heritage Village samt det fristende daddelmarkedet.

Over kan du kose det med 36 bilder fra turen. Foto: Bodil NymannHasle og undertegnede