Julen på Sjømannskirken i 2010

Juleferingen på Sjømannskirken i Houston varte over flere dager.

Andre søndag i advent feiret vi lysmesse der årets konfirmanterdeltok med oppgaver i gudstjenesten sammen med sjømannsprest EirikAadland-Tappel.

Tredje søndag i advent var det klart for den årlige "Vi syngerjulen inn", dette året med rekord mange deltagere og tilhørere, 180tilstede.
Barnekoret gikk i luciatog og sang også en avdeling sammen medvoksenkoret.
Musiker Kari Ødlund Danielsen hadde kalt inn et eget husband ogallsangen ljomet i kirkerommet.
Julaften var det full Sjømannskirke med 253 tilstede, barnekoretVill West sang og Christoffer Wullum 8 år, og Mari Heidberg, 10 årleste juleevangeliet på gripende barnlig vis.
På den måten var de også med å holde preken sammen medsjømannsprest Ingvild Fallegård.

Senere på kvelden var 40 personer samlet til tradisjonelljulemiddag og feiring på kirken. Husmor Linda og Terje Odden disketopp med: ribbe, medister pølser, medisterkaker, kålrotstappe osv.Det var 15. året Terje Odden har vært med på å lage julemat påkirken. Det står det respekt av!

Første juledag var 94 mennesker samlet til høytidsgudstjeneste;det var dåp, nattverd, kor og søndagsskole. Mannskapet fra tonorske båter Normand Clipper og Rem Forza deltok pågudstjenesten.
Etterpå ble det servert hele tre bløtkaker til kirkekaffe!

Så var det duket for vår tradisjonelle juletrefest den 2. januar.Store og små koste seg med variert program. Linda satt i godstolenog fortalte julefortellinger, og holdt en fin andakt. Vi haddesangleker og vi gikk rundt juletreet. Eget husband stod formusikken. Tradisjonen tro kom julenissen, i år stasligere enn noensinne. Han ankom i en eventyrlig fin slede med egne reinsdyr! Allebarn fikk godteposer fra sekken hans.