Bryllup i København

Velkommen til bryllupsfest i København!

Sjømannskirken Kong Haakons kirke i København er en av de mest populære kirkene å gifte seg i, og det med god grunn. København er Nordens mest romantiske by med flott arkitektur, vennlige mennesker, masse dansk hygge og gode restauranter. København har alt fra stille og bortgjemte smågater til verdens lengste gågate Strøget.

Sjømannskirken ligger ganske sentralt i København, og vi vil være med på å gjøre dette til en flott dag for dere. Dere bør være tidlig ute med å reservere tid for vielsen.

Hvor mye koster det?

Pris for bryllupet er 6350 NOK

Dette inkluderer leie av lokale, personale og alterblomster.

For vielser andre steder i København og Danmark er prisen 9200 NOK. Kilometergodtgjørelse kommer i tillegg hvis det er utenfor Sjælland.

Prøving av ekteskapsvilkårene
For å kunne vies må man ha prøvingsattest. Dette bestiller man fra www.skatteetaten.no og må gjøres i god tid før vielsen.

Dere skal sende inn en 'Erklæring fra brudefolkene' og forloverne skal sende inn 'Forlovererklæring' (Forloverne trenger ikke å være tilstede i vielsen, men det skal være to vitner utenom prest og brudepar. Dette kan vi ordne).

Det enkleste er å sende søke om attesten elektronisk her:
Erklæring fra brudefolkene

Når kan du gifte deg?

Onsdager klokken 13 og 14.30
Lørdager klokken 12.30, 14 og 15.30.

Dagen før vielsen har presten en samtale med dere. I samtalen blir vi litt kjent og avtaler de siste detaljene for vielsen.

Musikk
Vi har organist i vielsene som spiller brudemarsjene og akkompagnerer til salmene. For å velge brudemarsjer, er dere velkomne til å høre på forslaget som er spilt inn. Nederst på siden finner dere en link til innspillingene. I tillegg er det fint å finne en til tre salmer.

Dersom det er spesielle ønsker til musikk, inklusiv solistinnslag, ber vi dere ta kontakt i god tid. Spesielt hvis organisten må øve inn noe ekstra (utenom salmeboken, liturgiboken og de vanlige marsjene). Vi hjelper gjerne til med å finne sangere og musikere til å bistå seremonien. CD-spilling og annen elektronisk musikk brukes ikke i Sjømannskirken i København.

Dersom vi skaffer solist tilkommer et honorar til solisten. Ta kontakt hvis dere ønsker dette. Det tilkommer også et honorar til organisten på 800 kr (øve med og spille til solist).  

Avtale/reservere tid
Du kan enkelt og greit finne ledig tidspunkt og reservere tid for vielse her. Når du har funnet et ledig tidspunkt legger du inn navn og øvrige opplysnigner og du vil motta en mail med bekreftelse og informasjon om veien videre. 

Trykk gjerne på sakene nedenunder for mer informasjon om vielse i Sjømannskirken samt litt tips og råd til din vielse i København.

Velkommen til oss!

Skjema for registrering til vielse

Trenger du hjelp til å finne dato?

Ring oss gjerne på telefon +4756901812 eller send en mail til kobenhavn@sjomannskirken.no

Online booking av vielse

Reserver tid for vielse her

Hotell

Tips til bryllupet

Her finner du litt praktisk informasjon samt kontaktinformasjon til fotograf, frisør mm.

002 16X9

Vielsesskjema

Når dato og tidspunkt for vielse er avtalt kan dere fylle ut og sende inn skjemaet under.

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

Bryllup i New York, USA

Spørsmål og svar om bryllup

Kan vi gifte oss utendørs? Må begge være norske statsborgere? Finn svar på dine spørsmål her.

Bryllup København006

Bryllupsmarsjer

Hør opptak av 30 brudemarsjer som kan være aktuelle i bryllupet deres.

Bryllup i utlandet

Bryllup i utlandet

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info