Sveler og kultur på Kjerka

Alvhild sine sunnmørs-sveler gjorde lykke!

"Sveler er kultur!" Dette ble slått fast en gang for alle påSjømannskirkens hyggekveld på Lanzarote 7.februar  2013. Alvhild Hovseth stod både for lagingen,serveringen og kåseriet om denne fantastiske kaffimaten frå Møre.Sammen hadde hun og Borghild Pettersen steikt opp flerehundre sveler, slik at alle besøkende fikk nyte dette til kaffien ipausen. På Lanzarote kan en ikke få tak i kulturmelk, men Alvhildvet råd;" Du bare tar 1 liter melk og rører inn 2 beger youghurtnaturell- lar det stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager- og vips så erdet den flotteste kulturmelken du kan drømme om. For å lage rømmetar man bare en liter fløte  og blander det med samme mengdeyoughurt." Slik blir det god kaffimat av!
Så litt "SVELENYTT" fra Alvhild sitt kåseri:"Det var i 2011 solgtfor over 20 millioner kroner i sveler på vestlandsfergene.Detblir en stabel på 3,5 km- eller en strekning på 12 kilometer om manlegger dem kant i kant. Alle ferger på nordvestlandet, medrespekt for seg selv, har sin egen svele-oppskrift. Sveler erden beste reisematen som finnest!"

 

Del