Familiearbeid

Trosopplæring og fellesskap over aldersgrenser.

Sjømannskirken på Lanzarote har et familiearbeid for skandinavisk-spanske familier. Kirken lover ved dåpen å gi alle barn en god og systematisk trosopplæring i samarbeide med hjemmet, foreldre og faddere.

Her på Lanzarote ha vi et «årshjul» med ulike samlinger:

I januar inviterer vi til en familiesamling med fokus på dåpen. Samlingen inneholder middag og prat før vi lytter til dagens fortelling. Vi synger sanger og tar imot velsignelsen. Familiene blir også invitert til en søndagsgudstjeneste i dåpens tegn.

Før påske kommer familiesamlingen med påskevandring.

I begynnelsen av høstsemesteret har vi ny familiesamling. Her deler vi også ut 2-, 4-, og 6-års bok, lys, Bibel og lignende, - alt etter alder på barnet. På denne måten vil vi bidra til at en kan lese hjemme, og bruke de tingene barnet mottar til trosopplæring i familien.

I advent står en julevandring i kirkerommet for tur. Vi avslutter samlingen med lystenning og velsignelse. Familiene blir invitert til julaften-gudstjeneste i den katolske kirken i Puerto del Carmen, 17. mai og andre familievennlige samlinger.