Adventskalender 2020

Advent betyr ventetid.
Adventskalenderen hjelper oss å telle ned til jul!

Tirsdag 1.desember åpner adventskalenderen

Hva er det vi venter på og forbereder oss til? Det er den mørkeste årstiden med mye innetid.
Vi tenner lys og prøver å kose oss. Og vi forbereder oss til jul.

Klikk på dagens dato på kalenderen, så kommer dagens luke frem!
Akkurat som andre kalendere, kan du gå tilbake til de lukene som allerede er åpnet.

Søndag

22

23

24

Gjennom nesten 2000 år har det avtegnet seg mange merkedager og tradisjoner, som for eksempel adventstiden. Og en av tradisjonene er å ha adventskalender der man teller ned dagene i desember frem til julaften.
Fra første til 24 desember vil Sjømannskirken i London ha adventskalender på hjemmesiden og på Facebook. Disse daglige sendingene fra Sjømannskirken i London skal hjelpe oss alle gjennom dagene mot jul, minne oss på ved å spørre om hva vi venter på, og hva de tingene vi gjør betyr.
I år er det ekstra viktig med alt vi kan gjøre sammen. Derfor inviterer vi alle til å gjøre ting hjemme. I kalenderlukene ufordres dere til aktiviteter som å lage julepynt, leke, synge og bake. Så man kan ha det gøy sammen! Og hvis dere vil dele bilder av det dere gjør hjemme - legg det i kommentarfeltet under dagens luke på Facebook.

Hver søndag tennes et nytt lys i adventsstaken. Sangen til lystenningen er nummer 25 i Norsk Salmebok. Teksten er av Eyvind Skeie, melodien av Sigvald Tveit.

Sjømannskirken i London takker familien til Simon Flem Devold for tillatelse til å bruke "Simons Adventsbok, og Geir Hegerstrøm for tillatelse til å bruke "Ventevise i advent".

"Simons adventsbok" er utgitt av PEDLEX Norsk Skoleinformasjon og kan kjøpes hos norske bokhandlere.
"Ventevise i advent" finnes på Spotify, iTunes og YouTube.

God Advent!