OL-tente i London

Forrykende stemning i OL-kirken.

OL-ilden tennes i London 27.juli, men den har for lengst passertsjømannskirken på ferden sin gjennom storbyen. Der er gnistentent, og det er hektisk stemning før lekene setter i gangog kirken omgjøres til OL-kirke.

- Vi nordmenn er opptatt av været, og bare det er nok til å ropehurra for, jubler en entusiastisk administrasjonsleder i London,Steen Buus-Jensen. 30 grader og sol fra en skyfri himmel,rapporterer han om fra OL-byen, der alt står på hodet få dager førsommer-OL braker løs.

Unntakstilstand
- Vi begynner å få fornemmelsen av at noe stort skal skje.Nyhetene handler om OL, det samme gjør alle medier. OL-ilden skalinnom alle bydelene, maskotene er på plass, veier er stengt,flaggene er heist, her er det unntakstilstand, ler Buus-Jensen.

Det gjelder ogsåpå sjømannskirken.

- Det var naturlig nok mange på gudstjeneste søndag 22.juli, mendet var flere som gav beskjed om at de ikke kom til å være her deneste søndagene. De gamle kaster rett og slett inn håndkleet- nå satser vi på tilreisende!

Og til tross for litt lokalt frafall: det er ventet 5000 gjesteri OL-kirken under det 19 dager lange arrangementet. Og tro ikke atdet er kun for vafler en trenger å stikke innom!

OL-pølsa
- Vi har for første gang et profesjonelt kjøkken på plass,da vi under dette OL allerede har en etablert sjømannskirke å værei, sier Buus-Jensen.

Dette har resultert i at det står egne OL-burgere, pølser ogsupper på menyen.

- Grillen er på plass i hagen, og dette er garantert dopingfrimat, lover Buus-Jensen, som sier det er kjekt å kunne tilbygjestene "ordentlig mat". Alle får imildertid selvsagt vafler itillegg, for dem som nå skulle være redde for det.

Går for gull
Selv håper han på medaljer til Norge, og mener det i såtilfelle vil bli høydepunktet under OL. Og om det skulle skje,lover han at de går for gull på kjøkkenet også.

- Vi er så heldige å kjenne en norsk jente, Line, som ernyutdannet konditor fra Le Cordoun Bleu. Hun har lovet åbake seierskake, og jeg lover feiring og mye moro om Norge skulleta medalje. Men selvsagt blir det trøstekake hvis ikke, så kakeblir det uansett, legger han til.

God stemning
I tillegg gleder han seg til et variertOL-kirke program med gode artister og god stemning.

- Og ikke minst til å være sammen med resten av SjømannskirkensOL-stab. Det kommer jo kolleger fra hele verden som har med segmasse god energi. Dette blir fantastisk, avslutter SteenBuus-Jensen før han går tilbake til iherdig rigging før London ogOL-kirken inntas av glade gjester.

Lyst til å følge OL? LesSjømannskirkens egen OL-blogg!