Søkte trøst i kirken

Roser, lys og ettertanke 22. juli.

Besøkende i sjømannskirker over hele verden var søndag22. juli preget av at det var ett år siden terroren rammet Oslo ogNorge.

Sissel Vartdal er sommervikar ved sjømannskirken i London. Det hunopplevde sent om kvelden den 22. juli, forteller hvor viktig detvar å markere ettårsdagen:

Det ringer på Sjømannskirkens dør sent søndag kveld, 22. juli.Sommervikaren Sissel Vartdal, som bor på kirken, går ned og åpner.Ute i mørket står 16 norske ungdommer. De unnskylder først at deikke kunne komme før, og spør om å få komme inn.
Alle bærer roser i hendene. Lyset i kirken kommer på. Og mensVardal holder seg litt i bakgrunnen tenner de lys, legger fra segroser, holder rundt og trøster hverandre. Alt dette skjer i enforunderlig stillhet. Etter en halvtime rusler de ut, de flestelitt lettere i steget. Tilbake i kirken ligger noen hjertesukk,noen tanker, kanskje noen bønner og en altering dekket avroser.