Hva vil du jeg skal gjøre for deg? spurte Jesus den blinde mannen. Samme spørsmål kan vi stille til mennesker vi møter. Og det går an å være så radikal at vi stiller oss spørsmålet Hva ville Jesus ha gjort for disse menneskene?  når vi ser noen som ikke har det godt, rundt oss eller på nyhetene. Fasttiden er syv uker der vi kan bruke litt av tida og pengene våre til å gjøre verden til et bedre sted for ALLE! Denne første uken har fargen rød - kjærlighetens farge. Når vi spør «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» og ser litt lenger enn vår egen nesetipp, da sprer vi litt av Guds kjærlighet ut til våre medmennesker.

Ukens bibeltekst:
Mark.10,46-52 Den blinde Bartimeus; hva vil du jeg skal gjøre for deg?

Den blinde Bartimeus
46De kom til Jeriko, og da Jesus dro ut av byen sammen med disiplene og en stor folkemengde, satt en blind mann ved veien og tigget. Han het Bartimeus, sønn av Timeus. 47Da han hørte at det var Jesus fra Nasaret som kom, satte han i å rope: «Jesus, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!» 48Mange snakket strengt til ham og ba ham tie, men han ropte bare enda høyere: «Du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!» 49Da stanset Jesus og sa: «Be ham komme hit!» De ropte på den blinde og sa til ham: «Vær ved godt mot! Reis deg! Han kaller på deg.» 50Mannen kastet kappen av seg, sprang opp og kom til Jesus. 51«Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» spurte Jesus. Den blinde svarte: «Rabbuni, la meg få synet igjen!» 52Da sa Jesus til ham: «Gå du! Din tro har frelst deg.» Straks kunne han se, og han fulgte Jesus på veien.

Ukas aktivitet:

  1. Velg et formål du vil skal få pengene dine. Kanskje er det en organisasjon i nærmiljøet ditt, eller en stor organisasjon som jobber i hele verden.
  2. Lag en fastebøsse (se forslag om hvordan) eller finn en sparegris.

Lag en sparebøsse av pringles-boks – createbykris.com (wordpress.com)

Denne sparebøssen skal forestille et dyr, og er enkel og morsom å lage hjemme.

Dere trenger:
* en flaske
* tapetkniv (spiss kniv)
* sprayflaske (eventuelt maling, farget tape)
* øyne av plastikk (kan tegnes med tusj)
* lim
* 4 telys
* papp
* saks

Slik gjør dere det

  1. Spray en brusflaske etter ønsket farge, kan males eller dekkes med farget tape.
  2. Når den er tørr limer dere fast øyne (kan tegnes med tusj), telys som bein og papp som ører.
  3. Bruk en tapetkniv til å lage en spareåpning i flaksen.
  4. Det var det hele! Deres helt unike sparebøsse til fremtidig familiemoro er klar til å svelge alt av spare-pund, godtepenger og lommerusk!