Andre uken i fastetiden har fargen orange og handler om forandring. Å få forandret livet sitt kan være både godt og skummelt. For Sakkeus var det nok begge deler. Han var en svært rik mann fordi han hadde lurt penger fra andre ved å ta betalt mer toll enn han egentlig skulle. Penger som tilhørte fellesskapet puttet han i egen lomme. Han var en tyv, og ingen ville ha noe med han å gjøre. Men så møtte Sakkeus Jesus, og livet hans ble forandret.

Agnes (13 år) fra Tanzania har også opplevd store forandringer i livet sitt. Før Kirkens Nødhjelp boret en brønn i landsbyen hennes, måtte hun gå fem timer hver dag for å hente vann til familien sin. Nå har Agnes tid til å gjøre lekser, leke og være sammen med venner. Hun bruker ikke hele dagen på å hente vann! Superhelter er med på å forandre andre menneskers liv!

Tekst: Luk 19,1-10
Sakkeus - livet hans ble forandret i møte med Jesus

Sakkeus
19Han kom inn i Jeriko og dro gjennom byen.  2Der var det en mann som het Sakkeus. Han var overtoller og svært rik.  3Han ville gjerne se hvem Jesus var, men han kunne ikke komme til for folkemengden, for han var liten av vekst.  4Da løp han i forveien og klatret opp i et morbærtre for å få se ham på et sted hvor han måtte komme forbi.  5Og da Jesus kom dit, så han opp og sa til ham: «Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg ta inn hos deg.»  6Han skyndte seg da ned og tok imot ham med glede.  7Men alle som så det, murret og sa: «Han har tatt inn hos en syndig mann.»8Men Sakkeus sto fram og sa til Herren: «Herre, halvparten av alt jeg eier, gir jeg til de fattige, og har jeg presset penger av noen, skal de få firedobbelt igjen.»  9Da sa Jesus til ham: «I dag er frelse kommet til dette huset, for også han er en Abrahams sønn. 10For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem.»

Ukas aktivitet

Skriv et kort til en venn eller familie Er det noe du har lyst til å gjøre annerledes eller forandre i denne fastetiden?

Kanskje er det å la være å spise godteri, eller hvis det er trygt og lov kan dere kanskje gå sammen i stedet for å kjøre bil til noe dere skal. En slik beslutning kaller vi et forsett som nyttårsforsett, og i fastetiden blir det et fasteforsett.

Du kan fortelle om forsettet ditt til en venn eller slektning på et fint kort. Kanskje dere kan ha et fasteforsett sammen? Og pengene dere sparer kan dere putte på fastebøssen.