Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken i London!

Sjømannskirken i London foretar vigsler på kirken etter engelsk lov. Vigselen foregår på norsk etter den norske kirkes ordning for vigsel. For å kunne vies i sjømannskirken i London er det enkelte praktiske forordninger dere bør merke dere:

Engelsk registrar til stede
Selv om vigselen foregår på norsk, er en registrar (representant fra Register Office - tilsvarende byfogd) til stede under vielsen i kirken og hører løftet brudeparet avlegger. Løftene må gjentas på engelsk så registraren hører løftet. På bakgrunn av det skrives det ut et vigselsdokument.

Bostedsadresse
Engelsk lov krever at du har adresse på det stedet vielsen meldes, i vårt tilfelle Southwark i London, i syv - 7 - dager før man melder til registraren at man ønsker å gifte seg. Man må regne tre-fire uker mellom dette oppholdet og selve vielsen, fordi det er litt behandlingstid hos registraren. De som skal gifte seg må altså oppholde seg i Storbritannia minst en full uke før papirene leveres. Fullstendig regler for vielse finnes på nettsidene til General Register Office.

Dokumentasjon til registrar
Brudeparet har selv ansvar for at all nødvendig dokumentasjon leveres til registraren. Adressen til vår lokale registrar i London er Southwark Register Office, 34 Peckham Road, London SE5 8QA (Rett overfor Town Hall) Tlf: 00 44 20 7525 7651 (eller 00 44 20 7525 5000i en krisesituasjon utenom vanlig åpningstid) Åpningstiden er 9.00 til 17.00, mandag til fredag.

Borgerlig vielse - kirkelig velsignelse
Dersom det ikke er mulig å oppholde seg syv dager i Storbritannia i forkant av vigselen, er alternativet å vies borgerlig i Norge, og motta kirkelig velsignelse ved sjømannskirken i London. Ordningen for kirkelig velsignelse er nokså lik ordningen for vigsel i Den norske kirke.

Opptreden / Musikk

Kirken huser mange dyktige musikere innenfor pop og klassisk musikk. Hvis det er ønskelig med sang og musikk kan dette arrangeres mot honorar. Duetter, enkeltsolister eller større grupper tar oppdrag. For mer informasjon om repertoar og priser, ta kontakt med menighetsmusiker Mattis Moviken,mmo@sjomannskirken.no

Ønsker dere å pynte kirken mer med blomster, avtales dette med oss. Det er mulig å ha kaffe og vafler på leseværelset i sjømannskirken etter vigselen/velsignelsen.

19.11.2017 03:11:02
20.04.2016 14:48

Bryllup i utlandet

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

27.04.2016 09:34

Bryllupsmarsjer

Hør opptak av 30 brudemarsjer som kan være aktuelle i bryllupet deres.

27.04.2016 09:35

Se film om bryllup i Sjømannskirken