Konfirmasjon

Informasjon om konfirmasjonsåret 2018/2019

Ved Sjømannskirken i London har vi et fullverdig konfirmantopplegg, tilsvarende det som tilbys i menigheter i Norge. Vi ønsker primært å stille de gode spørsmålene fremfor å gi de rette svarene, og å være en tydelig samtalepartner for konfirmantene om livets store spørsmål og kristen tro. Konfirmasjonstiden er både for deg som vet hva du tror på og deg som fortsatt lurer. Selve konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling, der Guds løfter til oss i dåpen bekreftes.

Registreringsskjema for nye konfirmanter 2018/19 finner du her. Skjemaet sendes til Ellen Marie Skillingstad på epost her.

Konfirmasjonsundervisning

I snitt er det konfirmasjonsundervisning etter gudstjenesten en til to søndager i måneden. Undervisningen foregår på kirka. Alle møter opp til gudstjenesten som alltid starter kl 11 og som varer en drøy time. Deretter kan foreldrene og resten av menigheten hygge seg med kirkekaffe, og noen av samlingene vil vi også ha et opplegg for foreldrene. Konfirmantene setter i gang med samlingene etter kirkekaffen. Det vil variere litt fra gang til gang når vi kommer i gang med konfirmasjonsundervisningen, men stort sett pleier den å vare fra kl 12:30 til 15.00. Noen ganger vil det vare noe lenger og noen ganger noe kortere. Ta høyde for dette, sånn at dere ikke planlegger ting som gjør at dere må dra før konfirmasjonsundervisningen er ferdig. Hvorfor bli konfirmant? Se filmen under.

Datoer 2018/2019:

Informasjonmøte

Søndag  2.september kl 11:00 åpnes konfirmantåret 2018-2019 med gudstjeneste og påfølgende informasjonsmøte etter kirkelunsjen. Møtet starter ca. kl. 13 og varer rundt en time.

Her er en kort oversikt over konfirmasjonstiden høsten 2018

• 2. September - Gudstjeneste med informasjonsmøte for foreldre og konfirmanter etterpå
  • 30. September - Gudstjeneste med presentasjon av konfirmantene, og undervisning etterpå. Det blir også tur til Esher- denne dagen er vi ikke ferdige før ca.18.30
  • 19-21. oktober - Konfirmantleir i Hamburg
  • 18. November - Gudstjeneste med undervisning etterpå
  • 25. November - Basarsøndag med dugnad!
  • 16. Desember - Gudstjeneste med undervisning/juleavslutning for konfirmantene etterpå

Datoene for våren er ikke helt klare enda, men disse datoene er klare:

• 6. Januar – Juletrefest
  • 13. Januar – Gudstjeneste med undervisning etterpå
  • Mars - Europaleir i London (datoer kommer)
  • 9. Juni – Konfirmasjonsgudstjeneste kl 11.

Konfirmantleir – Hamburg og London

Det er to konfirmantleirer i løpet av konfirmanttiden: En høstleir i Hamburg og en vårleir i London. Fredag 19.- søndag 21. oktober er det konfirmantleir i Sjømannskirken i Hamburg. Der skal vi være sammen med de andre konfirmantene fra sjømannskirkene i Nord-Europa. I mars 2019 går den såkalte Europaleiren av stabelen her i Sjømannskirken i London.  Da blir det gjensyn med de konfirmantene vi møtte i Hamburg i oktober. Programmet for disse leirene kommer senere, men en viktig del av Hamburgleiren blir et besøk i Neuengamme konsentrasjonsleir. I London skal vi blant annet på musikal.

Er du ikke døpt?

For å bli konfirmert må man være døpt. Er du ikke døpt, er det ikke noe problem. Man kan likevel begynne på konfirmantåret, og om man bestemmer seg for å konfirmere seg, avtaler vi en tid for å gjennomføre dåp i god tid før konfirmasjonsdagen. I forkant av dåpen blir det en dåpssamtale med presten.

Konfirmantavgift

Konfirmantavgiften er £575. Denne dekker alle utgifter til de to leirene i Hamburg og London + konfirmantweekend i London, undervisning ellers og konfirmantbibel. I løpet av høsten 2017 mottar alle en faktura på e-post.

Ansvarlig for konfirmantopplegget

Ansvarlig for konfirmasjonsopplegget er kapellan/sjømannsprest Ellen Marie Skillingstad og kateket Randi Langkaas.

Har dere spørsmål, ta kontakt med Ellen Marie på ems@sjomannskirken.no / (+44) (0) 7507 656 158 eller Randi på rla@sjomannskirken.no / (+44) (0) 7958 217 266

Hjertelig velkommen som konfirmant på Sjømannskirka!