Konfirmasjon

Informasjon om konfirmasjonsåret 2017/2018

Konfirmasjon - hva er egentlig det?
Ved Sjømannskirken i London har vi et fullverdig konfirmantopplegg, tilsvarende det som tilbys i menigheter i Norge. Vi ønsker primært å stille de gode spørsmålene, fremfor å gi de rette svarene, og å være en tydelig samtalepartner for konfirmantene om livets store spørsmål og kristen tro. Konfirmasjonstiden er både for deg som vet hva du tror på, og deg som fortsatt lurer. Selve konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling, der Guds løfter til oss i dåpen bekreftes.

Registreringsskjema finner du her

Konfirmasjonsundervisning

I snitt er det konfirmasjonsundervisning etter gudstjenesten en til to søndager i måneden. Undervisningen foregår på kirka. Alle møter opp til gudstjenesten som alltid starter kl 11 og som varer en drøy time. Deretter kan foreldrene og resten av menigheten kose seg med kirkekaffe mens konfirmantene kan kose seg med konfirmasjonsundervisningen. Det vil variere litt fra gang til gang når vi kommer i gang med konfirmasjonsundervisningen, men stort sett pleier den å vare fra kl 12:30 til 13:30. Noen ganger vil det vare noe lenger og noen ganger noe kortere. Ta høyde for dette, sånn at dere ikke planlegger ting som gjør at dere må dra før konfirmasjonsundervisingen er ferdig.

Datoer høsten 2017
Her er en kort oversikt over konfirmasjonstiden høsten 2017 og våren 2018:
10. september - Gudstjeneste med informasjonsmøte for foreldre og konfirmanter etterpå
1. oktober - Gudstjeneste med presentasjon av konfirmantene, og undervisning etterpå
20.-22. oktober - Konfirmantleir i Hamburg
12. november - Gudstjeneste med undervisning etterpå
26. november - Basarsøndag med dugnad!
10. desember - Gudstjeneste med undervisning/juleavslutning for konfirmantene etterpå
15.-18. mars – Konfirmantleir i London

Selve konfirmasjonsgudstjenesten blir den 3. juni 2018 kl 11:00.

To konfirmantleire – Hamburg og London
Det er to konfirmantleire i løpet av konfirmanttiden: En høstleir i Hamburg og en vårleir i London.
Fredag 20.- søndag 22. oktober er det konfirmantleir i sjømannskirken i Hamburg. Der skal vi være sammen med de andre konfirmantene fra sjømannskirkene i Nord-Europa. Europaleiren går av stabelen her i Sjømannskirken i London (datoer kommer). Da blir det gjensyn med de konfirmantene vi møtte i Hamburg i oktober. Programmet for disse leirene kommer senere, men en viktig del av Hamburgleiren blir et besøk i Neuengamme konsentrasjonsleir. I London skal vi blant annet på musikal.

Er du ikke døpt?
For å bli konfirmert må man være døpt. Er du ikke døpt, er det ikke noe problem. Man kan likevel begynne på konfirmantåret, og om man bestemmer seg for å konfirmere seg, avtaler vi en tid for å gjennomføre dåp i god tid før konfirmasjonsdagen. I forkant av dåpen blir det en dåpssamtale med presten.

Konfirmantavgift
Konfirmantavgiften er £575. Denne dekker alle utgifter til de to leirene i Hamburg og London + konfirmantweekend i London, undervisning ellers og konfirmantbibel. I løpet av høsten 2017 mottar alle en faktura på e-post.

Ansvarlig for konfirmantopplegget

Ansvarlig for konfirmasjonsopplegget er kapellan/sjømannsprest Dennis Larsen, i tillegg er menighetspedagog Astrid Sandvand Dahlen medansvarlig. Hun har ansvar for barne- og ungdomsarbeid på Sjømannskirken og har jobbet her i fem år. Dere kan kontakte Astrid dersom dere har spørsmål: asd@sjomannskirken.no / (+44) (0)7951 945 286.

Informasjonmøte

Søndag 10. september kl 11:00 åpnes konfirmantåret 2017-2018 med gudstjeneste og påfølgende informasjonsmøte etter kirkelunsjen. Møtet starter ca kl 13 og varer ca 45 minutter.

Hjertelig velkommen som konfirmant på Sjømannskirka!