Grunnstensnedleggelse – et viktig skritt på veien til ny kirke

Rundt 120 fremmøtte i alle aldre fulgte den høytidelige seremonien da grunnstenen til ny sjømannskirke i Florida ble plassert på et midlertidig alter omtrent der alteret i det nye kapellet skal stå.

Generalsekretær i Sjømannskirken Audun Myhre gratulerte meddagen, og snakket om visjonen for den nye sjømannskirken i Davie,Florida. Dette skal bli både kirke og sosialt og kultureltmøtested.

Representanter for både den danske, svenske og norske koloniendeltok under seremonien sammen med sjømannsprestene Dag MagnusHopstock Havgar og Sverre Tofte, svensk prest Olof Olsson, vår nyesjømannsprest Britt Aanes Ekhougen og altså Audun Myhre fraBergen.

Byggetegninger, kort prosjekt- & byggehistorie, en norskBibel og Salmebok, svensk Salmebok, artikkel i Vårt Land fra 1982om Miamis første sjømannsprest Jan Stønjum, amerikansk valuta, kartover byen Davie på byggetidspunktet, liturgien fragrunnsteinsnedleggelsen, brosjyrer om kirkeprosjektet, fotografi avalterglassmaleriet fra SS Norway som skal settes opp bak alteret iden nye kirken.

Grunnstensnedleggelsen er et håndfast bevis på at vi er igang!

Les om den forrykende støttekonserten med AlexanderRybak