Student i New York

Som norsk student i New York er du i godt selskap, flere hundre nordmenn studerer til en hver tid ved ulike universiteter i og rundt New York. Staben ved Sjømannskirken kjenner byen godt, og vil gjerne møte både nye og gamle studenter på kaffe, vaffel og en prat. Trenger du hjelp til stort eller smått, noen å prate med, eller er savnet etter melkesjokolade eller brunost for stort? Ta turen innom oss tirsdag - lørdag!

Sjømannskirken fungerer også som en møteplass der unge NY-nordmenn knytter nye kontakter. Hver måned arrangerer vi "Ung i New York-kvelder" for studenter, au-pairer og andre unge nordmenn i NY. Her arrangerer vi quiz og serverer tradisjonell norsk fredagsmiddag, som kjøttkaker, taco, lasagna (og vi tar gjerne imot menyønsker). Donasjon for middag $10.

Vi inviterer også til "Studentgrøt" noen lørdager i semesteret. Studentgrøten er en uformell samling med risgrøt, rød saft. Donasjon $5.

Alle våre aktiviteter annonseres i vår kalender her på nettsiden, samt på vårFacebookgruppe "Ung i New York", den største møteplassen for unge NY-nordmenn på nett. Her treffer du flere hundre andre i samme situasjon, du kan søke etter leilighet, be om gode råd og tipse andre om dine NY-funn. Meld deg inn i dag!

Sjømannsprest for studenter
Elisa Stokka er sjømannsprest for studenter og har ansvar for de norske studentene i USA, Canada og Mexico. Hun har base i New York, og er tilgjengelig både på nett, på kafe og på de ulike studiestedene, og vil gjerne møte så mange som mulig av dere.

En viktig del av hennes arbeid er beredskapsarbeid. Oppstår det en krise der du befinner deg, eller en vanskelig situasjon hjemme, så kan hun bidra. Studentpresten har taushetsplikt.

ANSA(Association of Norwegian Students Abroad) har et stort og velfungerende lokallag i New York. De har mange gode tips om USA-studier, og arrangementer du ikke vil gå glipp av. Deres nettside finner du her.

Generalkonsulatet i New York
Det offisielle Norge i New York, som bistår nordmenn med pass og visum-spørsmål, samt en rekke andre forhold.
Deres nettside finner du her.