Kor i all verden så gøy!

Alle har godt av å synge i kor lyder den enstemmige beskjeden fra Koriallverden.

Sjømannskirkens pressekorps stakk nylig innom voksenkoret vårt, Koriallverden, for å sjekke stemningen. Vi møtte entusiastiske sangfugler som kvitret sin begeistring.

Gjengen, som har mellom 3 måneder og 5 års fartstid i koret er samstemte i at mandagskveldene er viktig for dem. ‘Kjempekjekt’ og ‘gøy’ går igjen når vi spør hva de syns om å synge i koret. «Selv om du ikke er helt på topp når du går hjemmefra er du det alltid når man går hjem, sier Sunniva Stenmark, som begynte i koret i høst. Korets dirigent, Audhild Wessman stemmer i: «Det var litt tungt ut døra i dag, men nå har jeg energi,» sier hun. «Og så slipper vi å legge barna, sier Trude Guiglietti, til latter fra de andre.

Dirigent Audhild peker på forskning som viser at det å synge i kor er sunt. Koristene er enige i det og har sine tanker om hvorfor. «Dette er hjernetrim, man blir tvunget til å konsentrere seg, og man må lære ting utenat», sier Kjerstin Bengtsson. Gleden det gir å gjøre noe sammen og fellesskapet som følger med blir også trukket frem som faktorer som ganske sikkert gir god helse. «Og så er det jo trim», sier Kari Misund. «Vi både blåser oss opp, vi står og vi beveger oss i mer enn to timer. Man merker det tirsdag morgen at man har vært på koret».  Kari forteller at hun lenge har hatt på sin bucket list å synge i kor. Hun forteller at det å synge i kor gir mestringsfølelse. «Jeg får det til», sier hun og smiler bredt.

Koret er helt klare på at det er plass til flere – både norske og svenske sangfugler. Til de som lurer på om de har god nok stemme, er oppfordringen tydelig. «Kan du puste, kan du synge», sier Annelie Nikou. «Syng!» er den korte beskjeden fra resten av koret.

Annelie oppsummerer det slik: «Synge må man, ellers så dør man». Oppfordringen er dermed gitt: Kom på øvelse mandag kl. 19:00 og lev litt!

Del