Vi tilbyr en litt annerledes ramme for bryllup!

Vi har for eksempel hatt bryllup i en romantisk steinkirke i alpelandsbyen Klosters, på en båt på innsjøen ved Genève, i et italiensk slott eller en flerspråklig seremoni i en liten kirke i en bakgate. Nedenfor finnes informasjon om hva dere må gjøre og hva vi kan tilby.

"Vi giftet oss jo forrige måned, men dette er datoen for oss, det er i dag vi gifter oss!"(en brudgom om den kirkelige velsignelsen i Sveits).

Å gifte seg i Sveits eller Nord- Italia
Å gifte seg i utlandet kan være en helt spesiell opplevelse. Enten man har lokal tilknytning eller ikke, kan en velsignelse av ekteskapet foregå i Sveits eller Nord- Italia. Den norske kirke har ingen avtale om vigsel i hverken Italia eller Sveits, derfor kan Sjømannskirken bare tilby velsignelse av allerede inngått borgerlig ekteskap. Det betyr at alle brudepar, uavhengig av bosted, må inngå et borgerlig ekteskap i forkant av velsignelsen. Vigselsattest må sendes til Sjømannskirken i Sveits før velsignelsen kan finne sted.

Når og hvordan?
Sjømannskirken i Sveits har ingen spesielle "vigselsdager", og vi kan tilby velsignelse av ekteskap både på hverdager og i helger. Vi gjør oppmerksomme på at stasjonen er stengt mens det er fellesferie i Norge. Brudeparet står selv for eventuelle musikalske innslag, leie av kirke, sted å være på med videre. Sammen med presten bestemmer dere detaljer i forbønnshandlingen, og gjør seremonien personlig.

1-2-3 - slik gjør dere det:
1. Bestemme dere for å gifte dere - Gratulerer!

2. Dere lurer på om dere vil ha kirkelig velsignelse over ekteskapet i Sveits - tenk over tidsperiode og ta kontakt!
(sveits@sjomannskirken.no) Da avtaler dere videre med presten, og finner en aktuell dato, og andre praktiske detaljer.

3. Bestill lokale for vigsel og eventuelt fest, ta kontakt med eventuelle musikere eller annet dere ønsker å ha med på markeringen.

4. Inngå borgerlig ekteskap (ta kontakt med ditt lokale tinghus for mer informasjon).

5. Send vigselsattest til Eglise Norvegienne en Suisse, 17-19 Rue de la Servette, 1201 Genève, Suisse.

6. Etter avtale møter dere sjømannspresten der dere finpusser velsignelseshandlingen og gjennomfører seremonien.

Ta kontakt dersom dere lurer på noe!

Liturgien for kirkelig velsignelse av borgelig inngått ekteskap kan lastes ned fra hjemmesiden til Den norske kirke.