Jul på Lanzarote

Vellykket julefeiring på Kjerka

Julefeiring på Sjømannskirken på Lanzarote har vært svært vellykket. På julaften var det samlet 185 personer i den katolske kirken i gamlebyen. Det vakre rommet innbyr til felleskap, høytid, ettertanke og god allsang! Om kvelden fant mange veien til Sjømannskirkens julekveldsprogram.

150 mennesker i alle aldre og fra alle deler av Norge ,samt de andre nordiske landene, koste seg sammen rundt småbord med lys og juledekorasjoner. Et av høydepunktene på festen var juletregangen! Seks ringer og kjempefin stemning ute på den store åpne plassen. Fantastisk å vandre hånd i hånd med kjente og ukjente i den fløyelsmyke desember-natten.

Festen nådde enda et høydepunkt da dessert- og kakebordet kom til syne. Takk til Sissel Vartdal for dette stemningsfulle bildet! Første juledags gudstjenestene samlet mange menneker rundt tekstene om julens budskap. Vi fikk fokus på Den hellige famile som flyktninger i Egypt- et sterkt apropos til de mange mennesker som opplever dette idag. Julens budskap om at Gud ble som en av oss og delte våre kår kom sterlkt fram. I romjulen vanket det deilige romjulsvafler i hyggelig lag opå terraseen dag etter dag. Da Romjulsfesten kom ble kirka fylt på nytt til trivelig samvær med variert program. Vi takker og gleder oss allerede til neste jul!