Minnemarkering på nyttårskvelden

Nyttårsaften er dagen for ettertanke. Dette året stod 22.juli veldig sentralt på programmet på Sjømannskirken.

Sjømannskirken markerte overgangen fra 2011 til 2012 med å invitere til Gudstjeneste med minnemarkering. De dramatiske hendelsene på Utøya og i regjeringskvartalet stod sentralt i samlingen. Her lokalt har det ikke vært minnemarkering, og det var naturlig å trekke dette inn på årets siste dag. Vi så og hørte  u tube klippet med bilder fra hendlesene, og sangen "My city is in ruins" av Bruce Springsteen. Det var både sterkt og viktig. Vår lokale "Fredagspils-redaktør" Ola Kjelstad ble intervjuet av sjømannsprsten, og satte ord på tomheten og frustrasjonen som mange på øya her opplevde da nyheten om terrorhandlingene kom. I Gudstjenesten fikk mange tenne lys og skrive bønner , og våre tanker gikk til de pårørende. Vi er glad for at vi på denne måten fikk stå sammen og gå inn i et nytt år med tro på  kjærligheten og det gode!