Vellykket 17.mai-frokost

Nasjonaldagen feiret på tradisjonelt vis

Mange møtte opp på Kjerka og feiret 17. mai på Lanzarote. Noen hadde kommet fra Fuerteventura og Tenerife, noen hadde til og med kommet fra Norge for å feire nasjonaldagen her. Nordisk forrening og Sjømannskirken gikk sammen og inviterte til frokost og allsidig program. Kl 10.00 var det velkomst og hilsing av de tre flaggene som henger over terrassen, det norske, det spanske og det kanariske flagget. Vi sang naturligvis «Ja, vi elsker» og «Gud signe vårt dyre fedreland» før selve 17.mai-toget gikk fra terrassen og ned på den store plassen ved CC Puerto Cinco. Et syn! Så var det god tid til å nyte frokosten. Alle hadde med litt til påleggsbordet og Kjerka holdt kaffi, te, brød smør og eggerøre. Så kom et høydepunkt: Tale for dagen ved Tron Jorstad, som gav et historisk riss fra 1814, med personlig preg. Tron har feiret 17. mai på øya 42 ganger! . Det ble mer allsang, før Anne Kaldestad fant fram kameraten sin Jonny i esken - og hadde en samtale med ham. Etterpå var det barneleker og tid for kaffe og kaker. Om kvelden kl 19.00 var det felles middag på Las Vistas, der  Dani bydde på norsk laks eller spansk biff med tilbehør.

Det ble en god del rester etter 17.mai-frokosten. De nyter vi på 1. pinsedag etter den siste gudstjenesten på Sjømannskirken denne sesongen. Anne L. Kaldestad har fortalt om Josef og brødrene samt Moses de to siste gangene, nå er turen kommet til en kvinne som sanker aks på åkeren.