Sjømannskirken 150 år!

Bildegalleri fra 150 års-feiringen i London!
Foto: Bjørn Nygaard og Mattis Moviken

Vi startet helgen fredag 17 oktober med et foredrag om situasjonen i midtøsten og de kristne minioritetene. Genralsekretær for Kirkenes Verdensråd Olav Fykse Tveit, fungerede biskop i Bergen Jan Otto Myrseth, Biskop i Southwark Christoper Chessun og Sjømannsprest Torbjørn Holt ledet panelet.

Lørdag 18 oktober inviterte vi til bursdagsfeiring etter undervisningen på lørdagsskolen. Vi fikk spesielt besøk av Store Johan som grunla kirken! Astrid og Mattis hadde forberedt 6 poster som representerte Sjømannskirkens hovedverdier: Tilhørighet, Brobygger, Trygghet, Gjestevennskap, Uendelig verdi og Oppsøkende. På hver post fikk gruppene ulike oppgaver som skulle løses. Alt fra glassmaleri fargelegging og quiz om norsk krigshistorie til tradisjonelle uteleker (stylter og flytting av vann) og mitt bånd lenke! Det ble en ordentlig barnebursdag med Liv Randis morsomme geleformer og kaker.

19 oktober var det festgudstjeneste i Sjømannskirken med dåp og presentasjon av årets konfirmanter. Fungerende biskop i Bjørgvin Jan Otto Myrseth holdt preken og Torbjørn Holt ledet gudstjenesten. I tillegg deltok Feltprost Alf Petter Hagesæther. Årets konfirmanter ble presentert av Astrid og fikk utdelt hver sin bibel. De opptrådde med "Må din vei komme deg i møte" og gjorde bevegelser til teksten. Etter gudstjenesten var det klart for festlunsj som Anne hadde forberedt. Fingermat og kanapeer sto på menyen. Vi fikk også et hyggelig besøk av den Norske Ambassadøren, Mona Jull denne dagen. Hun holdt en flott tale om Sjømannskirken som organisasjon og videre samarbeid mellom ambassaden og kirken. Gratulerer med dagen!