H.M. Kong Harald kommer til Sjømannskirkens 150-årsjubileum

Kongen deltar på jubileumsgudstjeneste og utstillingsåpning i Bergen.

Søndag 31.august er det jubileumsgudstjeneste for Sjømannskirken i Johanneskirken i Bergen. Dette skjer på dagen 150 år etter at organisasjonen ble grunnlagt i Bergen i 1864.
H.M. Kong Harald er Sjømannskirkens høye beskytter og vil være til stede på gudstjenesten.
Fungerende biskop i Bjørgvin, Jan Otto Myrseth, leder gudstjenesten. I tillegg deltar Sjømannskirkens jentekor på Costa del Sol, sangere fra Bergen Domkor og messingblåsere og slagverk fra Sjøforsvarets musikkorps.
Gudstjenesten starter kl. 11 og dørene lukkes kl. 10.45.
I forbindelse med 150-årsfeiringen blir det arrangert jubileumsgudstjenester for Sjømannskirken i samtlige norske domkirker denne dagen.

Historisk utstilling
Etter gudstjenesten i Bergen inviteres det til kirkekaffe på Bergens Sjøfartsmuseum. Her blir H.M. Kong Harald den første som får se en ny historisk utstilling om Sjømannskirken. Utstillingen «Et hjem ute – Sjømannskirken 150 år» er et bidrag til Grunnlovsjubileet og skal stå i ett år. Den vil også ha undervisningsopplegg for skoleklasser. Utstillingen åpner kl. 13, hvor også Sjømannskirkens digitale historietidslinje lanseres på sjomannskirken.no.

Festhelg i Bergen
Sjømannskirken feirer 150 år med en festhelg i Bergen. Etter Generalforsamling på Scandic Ørnen Hotel 28.– 29. august inviteres det til jubileumskonsert på Ole Bull Scene fredag 29. august. Der står blant andre Helge Jordal og Christine Guldbrandsen på scenen.
Lørdag 30. august er det folkefest på Festplassen med vafler og aktiviteter for barn og voksne kl. 11–15. Om kvelden blir det festmiddag i Håkonshallen kl. 18.
Arrangementene er åpne for alle.
Billetter til Ole Bull Scene og Håkonshallen er lagt ut for salg på Billettservice.no.

Media er hjertelig velkomne til alle arrangementene.
Last ned presseprogram (PDF)
Ta gjerne kontakt på forhånd.
Sjømannskirkens kommunikasjonssjef Linn Mevold Skogheim tlf. 41432228/ lms@sjomannskirken.no
Bergens Sjøfartsmuseum: Direktør Tore Lauritz Nilsen tlf.99377118/Tore.Nilsen@bsj.uib.no
For kongehuset: Fylkesmannen i Hordaland ved seniorrådgiver Edvard Høgestøl: fmhoeho@fylkesmannen.no