Rekeaften i kirken

Vår første rekeaften på kirken.

Onsdag 1. desember 2010 var det klart for vår første rekeaften på sjømannskirken. Det var pyntet i hagen som en sørlansk sommerfest, hvor det skulle spises "norske" reker for første gang på kirken. Dette var kommet i stand ved at en av de faste gjestene ved sjømannskirken, Børge Rolfsen, tilbød seg å ordne med reker og tilbehør for en ordentlig "norsk" rekeaften. Og da var ikke sjømannspresten sen om å slå til på tilbudet, etter først vært på en prøvesmaking hos Børge. For det var thailandske reker kokt på norsk vis, som skulle smake like godt som norske reker, som var lovet for kvelden. Noe sjømannspresten gikk god for. Så prestens troverdighet sto på prøve denne kvelden.

Og med de rundt 60 gjestene som kom for å kose seg med reker, klarte Børge fint å opprettholde prestens troverdighet. For alle var helt klare i sin dom, disse rekene smakte som forventet. Nærmere 50 kilo reker som Børge hadde kokt, forsvant i løpet av kvelden. Han fikk også anledningen til å fortelle alle gjestene hemmeligheten  med å få thailandske reker til å smake norsk.  Det var også sang & musikk med allsang ved Bodil, Asbjørg og med Jakob på trekkspill. Og vi fikk også et par låter på toraderen ved Arild. Så det ble en virkelig flott "sørlandsk" sommerkveld i kirkens vakre have, hvor alle nøt flott musikk og sang, og ikke minst deilige "norske" reker. Og alle var klar i sin sak, at dette måtte ikke ble siste gang.

rekeaften