Ikon: 

Velkommen til Pilegrimsopphold 2019

Velkommen til pilegrimsopphold lørdag 27. april til søndag 5.mai 2019

Sjømannskirken på Costa del Sol inviterer deg til pilegrimsopphold med pilegrimsvandringer i frodig og vakker spansk natur, daglige tidebønner og gudstjeneste på Sjømannskirken. Du bor komfortabelt på vårt vakre gjestehus El Campanario hvor en kan finne ro og fred i vakre omgivelser. Dette er basen hele uken og alle pilegrimsvandringer blir dagsutflukter herfra.

DAGSPROGRAM

Lørdag 27 april: Reisedag og ankomst El Campanario sent. Lett nattmat for de som ønsker det, så innsjekk på rommene. 

Søndag 28 april: Tidebønn, frokost, velkomstsamling og Vandring med hvilepuls, søndagslunsj og gudstjeneste kl16. Felles middag på kvelden, i restaurantgaten (ikke inkludert)

Mandag 29 april: Tidebønn, frokost og pilegrimsvandring «Cruz de la Mision» i Mijas fjellet.

Tirsdag 30 april: Tidebønn, frokost, ellers tid på egenhånd.

Onsdag 1 mai: Tidebønn, frokost og pilegrimsvandring i Sierra de las Nieves

Torsdag 2 mai: Tidebønn, frokost. Ellers tid på egenhånd frem til kveldsvandring og middag langs strandpromenaden på kvelden.

Fredag 3 mai: Tidebønn, frokost og utflukt til Caminito del Rey

Lørdag 4 mai: Tidebønn, frokost og pilegrimsvandring i juvet i Ronda. Avslutningssamling med mat.

Søndag 5 mai: Tidebønn, frokost og hjemreise

 • Vi tar forbehold om evt. endringer i programmet.

Du kan melde deg på pilegrimsoppholdet 2019 her.

DAGSUTFLUKTER

Mijas Pueblo – Cruz de la Mision
Denne vandringen går i Mijas fjellene - en halvtimes kjøring El Campanario. Denne 2-2,5 timers pilegrimsvandringen følger stien «Cruz de la Mision». Vi vandrer sammen i ro med innlagte stopp og tekstlesninger langs fjellet med flott utsikt over Middelhavet. Ruten går hovedsaklig på en liten grus-sti oppe i fjellsiden, litt opp og ned i terrenget, i fjellsiden. Mot slutten av ruten finner vi Golgata kapellet i fjellsiden bak den koselige hvite byen Mijas Pueblo. Her får vi tid til en spasertur i byens trange gater og hyggelige torg, før lunsj og retur til El Campanario.

Caminito del Rey
Caminito del Rey – Kongestien – er en storslått naturopplevelse og i bussen på veien dit får vi høre historien bak denne stien som klamrer seg fast i fjellveggen. Vi kjører først forbi de store vannreservoarene Conde de Guadalhorce og demningen der. Sammen med Caminito del Rey har dette området nå blitt en av de største turist attraksjonene i sør-Spania. Eter lunsj på restauranten med utsikt over «sjøene» (som også vannreservoarene kalles) starter vi på den ca. 7 kilometer lange, men ikke fysisk krevende, vandringen på Kongestien. 2,9 kilometer av denne turen er på gangbroen som er festet i fjellveggen. Den består av brede treplanker som hviler på en stødig stålkonstruksjon som igjen er festet i fjellet. Det er med andre ord trygt og tilrettelagt for alle, og stien lever opp til sitt rykte som «verdens sikreste eventyr» etter renoveringen i 2015. Merk at det på denne turen ikke er tillatt med tur/vandre staver, paraply eller selfie-stang.

Sierra de las Nieves
Sierra de las Nieves er et naturreservat som ligger en times kjøretur fra Calahonda. Området er perfekt til pilegrimsvandring med flott natur og ro. Her går vi en rundtur i den unike og storslåtte sør-spanske granskogen «Pinsapos». På veien passerer vi det spesielle treet som kalles «Lysestaketreet» og også en vanngrotte – «Cueva del Agua». Vi har med oss matpakke og har stopp med lesinger underveis. Nydelig utsikt og natur, samt god tid til ro og ettertanke. Turen varer ca. 4 timer inkludert stopp.

Juvet i Ronda
På denne turen får vi se et område som kun de færreste har sett: Dalen nede i bunnen med flott utsikt opp mot byen Ronda og broen som er byen er mest kjent for. Møllestien heter veien som går nede i dalen og det er denne veien vi følger mesteparten av turen. Underveis har vi stopp, lesninger og stille vandring, mens vi passerer gamle vannmøller, hus, frukttrær og vinmarker. På slutten går vi opp fjellsiden gjennom furuskog tilbake til Ronda og nyter den flotte utsikten av dalen vi har vandret igjennom. Turen er på ca. 6 kilometer med 200 høydemeter fra høyeste til laveste punkt. Vel 3 timer totalt.

Strandpromenaden
15 minutters gange fra Sjømannskirken er det bygget en fin strandpromenade i tre som er behagelig å gå på. På vår kveldsutflukt med middag går vi igjennom en liten skog for å komme ned til strandpromenaden. Vi tar oss god tid og en stopp på stranden til litt lesing og refleksjon før vi går videre til en god middag på en av strandrestaurantene. 

Påmeldingskjema finner du her.

LITT PRAKTISK INFORMASJON

Vanskelighetsgrad
Det er viktig å merke seg at noen av vandringene går i spanske fjellområder som kan være litt mer utfordrende enn norske fjellturer. Det er stier alle steder, men noen ganger litt løse stener osv. Det er stigninger og bratte partier i noe ulendt terreng. Vandringene er på 2,5 til 4 timer hver, og man må være i alminnelig god form for å kunne delta.

Tid til egen disposisjon
Pilegrimsoppholdet er lagt opp med en fin kombinasjon av utflukter, gudstjenester og felleskap, samt litt tid på egenhånd. Denne tiden kan benyttes til å nyte vår vakre hage og patio, nyte freden og roen her på El Campanario, gå en tur langs strandpromenaden, gjøre nye bekjentskaper, eller ta ut på turer etter eget ønske. Inne på området til El Campanario har vi også en fin vandring. Den heter «Vandring med hvilepuls». Første gangen går vi den sammen, og så kan man senere gå den alene i fred og ro når man måtte ønske.

Her skal vi bo: El Campanario gjestehus
Vår fredfulle palmehage og spanske patio innbyr i seg selv til ro og ettertanke. Daglige tidebønner kombinert med gudstjenester og andre samlingspunkt forsterker tilstedeværelse og skaper en fin ramme for et godt pilegrimsopphold.

Vårt særegne gjestehus på El Campanario har 11 flotte værelser med totalt 24 sengeplasser. Smakfull norsk frokost følger med.

PRISER
Pris per person er NOK 12 900,- (inkludert flybillett t/r Oslo, Gardermoen – Malaga)

Prisen gjelder fra lørdag 27.april (kveld) til søndag 5.mai (frokost) 2019, med overnatting i dobbeltrom på El Campanario.

Tillegg for enkeltrom er NOK 2 325,-

Betalingen skjer i to omganger:

 • Et depositum på NOK 5000,- per person ved påmelding. Depositum er refunderbart frem til og med 1.februar 2019.
 • Restbeløp betales innen 5.april 2019. (Det vil bli sendt egen lenke på e-post for innbetalings av restbeløpet.)

Det gis rabatt på NOK 500 for medlemmer i Sjømannskirken.

MELD DEG PÅ PILEGRIMSOPPHOLDET HER.

Inkludert i prisen får du:

 • Flybilletter t/r Oslo, Gardermoen – Malaga
 • Transport t/r flyplassen i Malaga
 • Overnatting 8 døgn i dobbeltrom
 • Frokost og lunsj (eller matpakke) hver dag
 • Velkomstsamling
 • Søndagsbuffet 28/4
 • Fem utflukter inkludert lunsj eller middag
 • Avslutningsmiddag lørdag 4/5
 • Reiseledertjeneste og programtilbud
 • Fri benyttelse av fasilitetene på El Campanario (hage, patio, saltvannsbasseng, bibliotek og internett etc.)

Kontakt oss gjerne på e-post: elcampanario@sjomannskirken.no eller ring oss på på tlf.  55 55 22 56 for ytterligere informasjon.