Ikon: 

Velkommen til Pilegrimsopphold 2021

Sjømannskirken på Costa del Sol inviterer deg til pilegrimsopphold med pilegrimsvandringer i frodig og vakker spansk natur, daglige tidebønner og gudstjeneste på Sjømannskirken.

Velkommen til pilegrimsopphold 7. til 14. mars 2021

Sjømannskirken på Costa del Sol inviterer deg til pilegrimsopphold med pilegrimsvandringer i frodig og vakker spansk natur, daglige tidebønner og gudstjeneste på Sjømannskirken. Du bor komfortabelt på vårt vakre gjestehus El Campanario hvor en kan finne ro og fred i vakre omgivelser. Dette er basen gjennom hele uken. Unntaket er en overnatting i en av de hvite landsbyene.

DAGSPROGRAM

Pilgrimene ankommer El Campanario, Sjømannskirken søndag 7. mars 2021. En enkel kveldsmat venter på gjestehuset.

Mandag 8. mars ”lander” pilgrimene på El Campanario ved å delta på tidebønner,  samt en liten pilgrimsvandring i nabolaget. Om kvelden er det kveldssamling med pilgrimstradisjonen som tema.

Biskop i Nidaros Herborg Finnset vil lede pilgrimsvandringen. Sammen med ansatte på El Campanario, vil hun lede de daglige tidebønnene og lesing av bibeltekster på vandringene.  Herborg Finnset er en erfaren og dedikert pilgrimsvandrer, som gleder seg til å delta på denne vandringen sammen med oss.

En lokal, norsktalende og meget erfaren guide leder oss på hele turen, og er praktisk tilrettelegger.

Søndag 7. mars: Reisedag og ankomst El Campanario. Innsjekk på rommene og enkel kveldsmat.

Mandag 8. mars: Langsom tid på El Campanario: tidebønner, frokost og lunsj i patioen. Vandring med hvilepuls i nabolaget. Temakveld om pilgrimsvandring.

Felles middag i restaurantgaten om kvelden (ikke inkludert).

Tirsdag 9. mars: Tidebønn og frokost. Pilgrimsvandringen starter. Dagens vandring er fra Iglesia Santiago til La Junta de los Caminos,  10,7 km.

Tid på egenhånd.

Onsdag 10. mars: Tidebønn og frokost. Dagens vandring er fra La Junta de los Caminos til Almogia, 12, 4 km.

Tid på egenhånd.  Evt felles middag (ikke inkludert).

Torsdag 11. mars: Tidebønn og frokost. Dagens vandring er fra Almogia til Villanueva de la Concepcion 18,3 km.

Tid på egenhånd. Evt felles middag (ikke inkludert).

Fredag 12. mars:  Tidebønn og frokost. Dagens vandring er fra  Villanueva til Antequera 16,3 km.  Hotellovernatting. Felles middag i landsbyen.

Lørdag 13. mars: Kirkebesøk og retur til El Campanario.  Felles tapas i patioen på El Campanario.

Søndag 14. mars: Tidebønn og frokost. Avsluttende pilgrimsgudstjeneste kl 12.00.

Enkel lunsj. Avreise.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Du kan melde deg på pilegrimsoppholdet 2021 her.

Velkommen til pilgrimsvandringer  i Andalucia.  

1.etappe på veien fra Malaga til Santiago de Compostela.

Camino de Mozarabe starter i Malaga sentrum.


Iglesaia Santiago-kirken er et kulturelt og interessant utgangspunkt for denne pilegrims­vandringen.


Losjen med tilknytning til kirken tar oss vel i mot, og gir oss omvisning og pilegrimsbok. Boken blir delt ut med gyldig pilgrims­stempel, slik at vandringen blir gyldig dokumentert. Mudejar-stil og religiøs kunst fra 16- og 17-hundretallet i vakre bygninger følger oss på vei ut av Malaga sentrum.


Mozarab-veien ble brukt av de kristne som vandringsrute til Compostela allerede for over tusen år siden, da landet var under muslimsk styre av araberne.

Vandringen går i hovedsak på gamle romerske, arabiske og lokale veier (stier).
Ruten fra Malaga forbindes med den kjente «Via de la Plata» i Merida. (midt inni landet). Vandringen går helt opp til Galicia-provinsen i nordvest-Spania til apostelen Santiago (St. Jakob, Jesu bror).

Overnattinger blir på gjestehuset på Sjømannskirken, og vi blir busset ut til dagsturetappene derfra. 8/9 mai, siste vandringsdag, overnatter vi i historiske Antequera på hotell for å få den spanske kulturen helt inn under huden. Kirkebesøk og kulturvandring hører med før vi returner på lørdag til El Campanario.

Malaga er den nest mest kuperte provinsen i Spania, med sine mange fjellkjeder.
Turen er noe krevende fysisk, men vi går i rusletempo for å kunne nyte omgivelsene. På denne turen ender vi i middelalderbyen Antequera, kjent for sine mange kirker og for Dolmens som er et Unesco verdensarvsted. Dolmen Venga er Europas største og best bevarte. (Dolmen er en over 5000 år gammel gravplass.)
Norsktalende guide følger med på turen og vil informere om kultur og natur underveis.

Slår du følge med oss på denne og de kommende årlige pilgrimsvandringene, vil du ende i Santiago del Copmpostela om fem år. Men du vil også ha glede av de enkelte etappene isolert.

Påmeldingskjema finner du her.

Dette inneholder pilgrimspakken

Pilgrimspakken 2021 inneholder følgende:

  • Transport t/r Malaga – El Campanario
  • Kveldsmat ved ankomst søndag 7. mars
  • Overnatting 7 døgn i dobbeltrom
  • Frokost og lunsj/matpakke hver dag
  • Lunsj søndag 14. mars
  • 5 utflukter inkludert transport, overnatting og middag i Antequera
  • Avslutningssamling med tapas i patioen lørdag 13. mars
  • Reiseledertjenester og programtilbud
  • Foredrag
  • Fri benyttelse av palmehage, patio, saltvannsbasseng, bibliotek og internett på El Campanario

Prisen for pilgrimspakken:

Pris per person i dobbeltrom:  NOK 9750,-

Tillegg for enkeltrom: NOK 2 750,-

Betaling i 2 omganger, NOK 5000,- i depositum ved bestilling og restbeløp ca 3 uker før ankomst.

Depositum er refunderbart fram til 15. desember 2020. (Sjømannskirkens medlemmer får NOK 500,- i rabatt på pakkeprisen).

MELD DEG PÅ PILEGRIMSOPPHOLDET HER.

El Campanario – Sjømannskirke med særegent gjestehus

El Campanario er et godt sted for pilgrimer. Vår fredfulle palmehage og spanske atrium innbyr i seg selv til ro og ettertanke. Daglige tidebønner kombinert med gudstjenester og andre samlingspunkt forsterker tilstedeværelse og skaper en fin ramme for et godt pilgrimsopphold.

Vårt særegne gjestehus på El Campanario har 11 flotte værelser med totalt 24 sengeplasser. Smakfull frokost er inkludert.

Reiseinformasjon

Den enkelte kjøper flybilletter selv til Malaga flyplass. Det lønner seg å booke i god tid. Husk at de rimeligste Plus- billettene hos SAS er fullt refunderbare om du ombestemmer deg.

Vi gjør oppmerksom på at vandringene går i spanske fjellområder som til tider kan være krevende, og man må være i alminnelig god form for å kunne delta på dette pilgrimsoppholdet.

Det er fullt mulig å reise med tog. Nærmeste stasjon er i Fuengirola. Vi henter deg der.

El Campanario ligger ca 45 min kjøretur fra Malaga i Andalucia sør i Spania, midt mellom Fuengirola og Marbella. Her er frodig natur, høye fjell, klart middelhavsvann og rikt kulturliv med bla konserter, markeder, Flamenco med mer. Stedet passer perfekt som utgangspunkt for dagsreiser til spanske fjellandsbyer og til historiske reisemål som Ronda, Granada, Cordoba, Sevilla og Gibraltar. Sandstrand og restaurantliv finner du en kort spasertur unna. Malaga er nærmeste flyplass og kun en rask flytur unna Bergen, Trondheim, Oslo, Sandefjord, Stavanger og Haugesund.