Retreat 2021

Velkommen til retreat på El Campanario 18.-23. oktober 2021!

Sjømannskirken har gleden av å invitere deg til retreat på vakre El Campanario på Solkysten i Spania.  Gruppen på 11 møtes på gjestehuset på El Campanario lørdag ettermiddag, og selve retreatet starter søndag morgen. Retreatet ledes av erfarne Anne og Kjell Nyhus.

Deltakerne må ordne fly- eller togbilletter selv. Nærmeste flyplass er Malaga, og nærmeste togstasjon er Fuengirola.

Alle deltakerne får bo på enerom på Sjømannskirkens vakre gjestehus. Gjestehuset har en egen patio, og hage med saltvannsbasseng.

I kapellet er det tidebønner tre ganger om dagen 09.00, 13.00 og 16.00.

Vi anbefaler drosje fra Malaga flyplass til Sjømannskirken. Hvis flere kommer med samme fly kan vi arrangere fellestransport.

Hvis du ønsker å feriere på El Campanario i forkant eller etterkant av retreatet ta kontakt med elcampanario@sjomannskirken.noeller kontakt gjestehusleder toa@sjomannskirken.notlf +47 930 40 829.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse hvis det ikke blir nok påmeldinger.

Pris for retreat og opphold er kr 8950,-. Oppholdet inkluderer overnatting, frokost, lunsj og en enkel kveldsmat.

Reisen dekkes av den enkelte.

Depositum kr 3000,- betales ved påmelding, og innen 16. august 2021. Resten av beløpet betales senest 3 uker før avreise.

Etter fristen for depositum vil du raskt få vite om retreatet blir avholdt slik at du kan kjøpe rimelige flybilletter.

Tema-retreat

Å være troende i et sekulært samfunn

En tema-retreat betyr at vi hele uka arbeider med én felles tematikk. Anne og Kjell vil hver dag belyse det overnevnte temaet med korte, livsnære foredrag, samt lede daglige gruppesamtaler. En trenger ikke si noe i gruppa hvis en ikke ønsker det. Dette er altså ikke en helt taus og stille retreat, bortsett fra den stillheten som skal råde tre timer midt på dagen og ved de fleste måltider. Fire ganger daglig samles vi til korte tidebønner og stillhet i kirken. Det gis anledning til individuelle samtaler med veilederne.

Å være troende i et sekulært samfunn innebærer visse vanskeligheter, men også mange og nye muligheter. I løpet av et par-tre generasjoner har kristen tro gått fra å være det selvsagte fundamentet for samfunnet og den enkelte, til å være et tros-valg, en tro som på mange måter skiller den troende fra storsamfunnet.

Kulturen, mediene og de førende kreftene i samfunnet, kan bare i liten grad hjelpe oss med å svare på de store spørsmålene: Hva er godt? Hva er rett? Hva er hellig? Hva er sant? Fordi tidligere selvsagte og tradisjonelle svar har smuldret, har vi nå fått en mulighet til å utforske troen med nye briller. Her er eksempler på saker vi sammen vil undersøke:

• Om å finne vår egen vei på Veien
  • Om den gode, men vanskelige stillheten
  • Hvordan kan vi erfare Gud?
  • Om sentrerende bønn og kontemplasjon
  • Om Jesus, vår bror
  • Fra «jeg» til «vi»

Kursholdere

Anne Wågen Nyhus (f. 1957) har lang yrkeserfaring som psykiatrisk sykepleier og spesialutdanning som gruppeanalytiker. Hun er opptatt av den eksistensielle og åndelige dimensjonen av livet og har funnet inspirasjon og glede i å delta på retreater. Hun har også selv vært retreatleder.

Anne er gift med

Kjell Arnold Nyhus (f. 1952) som er prest og forfatter. Han har lang erfaring som retreatleder og sjelesørger og var en av pionérene for retreatarbeid i norske fengsler. Han har også stor kunnskap om kristen mystikk og har skrevet og holdt foredrag om denne tematikken gjennom flere år. Hans siste bok heter 40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet. Boka har fått meget gode anmeldelser i media.

Klikk her for å åpne skjemaet i eget vindu.