Vaffeloppskrift

Muskat og kanel gir vaflene en litt «varm» smak, en tøtsj av Brasil. Man får samba-følelse som rister av deg «norwegian stiffness».

Sambavafler
Gir cirka 15 plater.

4 egg
60 g sukker
120 g smeltet smør
1 liter melk
7 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts kanel

Visp sammen egg og sukker og tilsett smeltet smør/margarin. Bland melk med egg/smør og rør inn det tørre.
La røra svelle ca. en halv time.

Oppskriften er laget av Elin Vatnar Nilsen, som står bak bloggen krem.no. Hun var en av 19 norske matbloggere som konkurrerte om å lage den offisielle vaffeloppskriften til den nye sjømannskireken i Rio åpnet 3. mai 2014.

- Jeg prøvde å tenke på at røra skulle være enkel å lage. Ettersom jeg har jobbet i en sjømannskirke vet jeg litt om å lage store mengder. Dette er en helt vanlig basisrøre, den kan stå lenge uten å bli for tykk og smaker godt. Så undersøkte jeg litt om hva som var typisk for Brasil og hva jeg kunne gjøre i denne utfordringen for å skille meg litt ut, sier Elin Vatnar Nilsen.

Og tvisten i røra ble muskat og kanel. Ikke mye, men nok til at vaffelrøren får sambatakt.

- Vafler er jo mye smak og behag, arv og tradisjon. Jeg fant ut at det er noe som heter Brazilian nutmeg (wild nutmeg). Muskat smaker veldig godt i kombinasjon med kanel og jeg tenkte at muskat og kanel ville gi vaflene en litt «varm» smak, en tøtsj av Brasil. At man kanskje kan få litt samba-følelse og bli kvitt den typiske «norwegian stiffness».