Nordmannforbundets hyllest til Erik Bye

En minneverdig stund i kirken

Dagfinn Kvale satte nok en gang et avtrykk av enorme dimensjoner etter seg i Sjømannskirken i San Francisco. Det er bare å ta av seg hatten for hva den mannen sitter inne med av boblende fortellerglede og ikke minst; kunnskap! Kirken var fullsatt og den runget mang en gang av latter etter Dagfinns betraktninger både fra selvopplevde historier om Erik Bye, og meget annet vår folkekjære dikter og visesanger opplevde i løpet av sitt rikholdige liv.

Gisle Meling bidro ypperlig til sang med kjente og kjære sanger som "Anna Lovinda", "Kom til onkel", "Hildringstimen" og "Vår Herres Klinkekuler". Med og koret var Anniken som også leste opp to dikt; "Er Gud Ond"og "Når regnet engang kommer". Begge med klar hentydning til tørken i California. Liv-Helga avsluttet vakkert og nært med "Blå Salme" og "Vår Beste dag". Populært var også opptaket med Erik Bye selv som sang "Skomværsvalsen", der publikum var med og koret på refrenget.