Vaffeloppskrift
Prøv vafler med «Heidi»-melk og kulturmelk. Eller sjekk vår eplevaffeloppskrift!
Sveitsvafler
1 1/4 liter skummet kulturmelk
Vi prøver oss på en ny vaffelvariant, eplevafler! Prøv den og meld gjerne fra hva du synes!
1 1/4 liter helmelk (helst «Heidi»-melk)
400 gram smør
500 gram sukker
1 1/4 kilo hvetemel
9 egg
3 teskjeer bakepulver
3 teskjeer vaniljesukker
2 teskjeer kardemomme
1 ts salt
- Eplevafler
4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne eplerSlik gjør du det:
- Bland sammen alt, bortsett fra eplene, og rør til en jevn røre.
- La røra svelle i ca 30 minutter.
- Skrell eplene og riv dem grovt og bland dem inn i røra.
- Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
- Disse er gode med brunost, eplesyltetøy eller bare nystekte uten noe på.