Vaffeloppskrift

Prøv vafler med «Heidi»-melk og kulturmelk. Eller sjekk vår eplevaffeloppskrift!

  • Sveitsvafler

    1 1/4 liter skummet kulturmelk
    1 1/4 liter helmelk (helst «Heidi»-melk)
    400 gram smør
    500 gram sukker
    1 1/4 kilo hvetemel
    9 egg
    3 teskjeer bakepulver
    3 teskjeer vaniljesukker
    2 teskjeer kardemomme
    1 ts salt

    Vi prøver oss på en ny vaffelvariant, eplevafler! Prøv den og meld gjerne fra hva du synes!

  • Eplevafler

    4 egg
    4 dl melk
    2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
    4 ss sukker
    1 ts natron
    1 ts vaniljesukker
    2 ts malt kanel
    200 g smeltet smør
    350 g hvetemel
    2 grovt revne epler

    Slik gjør du det:

    • Bland sammen alt, bortsett fra eplene, og rør til en jevn røre.
    • La røra svelle i ca 30 minutter. 
    • Skrell eplene og riv dem grovt og bland dem inn i røra.
    • Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist. 
    • Disse er gode med brunost, eplesyltetøy eller bare nystekte uten noe på.

Del