Innsettelsesgudstjeneste og festdag i Sjømannskirka

Over 100 mennesker møtte fram til gudstjeneste og kirkekaffe da sjømannspresten og diakonen ble innsatt til tjeneste i Sjømannskirka på Tenerife.

Kirka var fyllt av nordmenn og andre skandinaver som ønsket Aase og Åge Løsnesløkken velkommen til Tenerife. Sjømannskirkens hovedkontor var representert ved utenlandssjef Asbjørn Vilkensen, naboøyene Lanzarote og Gran Canaria var representert ved sjømannsprestene Knut Kaldestad og Øystein Braathen. Los Cristianos´ egen "svenskeprest" Markus von Martens deltok ved innsettelsen sammen med leder av det lokale kirkerådet, Åse Guren, og kirkerådsmedlem Sissel Flaten Eilertsen.

Under kirkekaffen vanket det mange gode ord og velkomsten var hjertelig! Blomster fra Kirkerådet i Los Cristianos, hilsner fra finnenes Peter Kankkonen og Skandinaviska turistkyrkan i Las Americas. Også det svenske kirkerådet, Sjømannskirkene på "naboøyene" og svenskekirkas ansatte kom med gaver og gode velkomstord.

Nordisk Moete

"Nordisk møte" - Svenska kyrkans Markus von Martens, sjømannsprest Åge Løsnesløkken og den finske presten Peter Kankkonen.

Fremstilling

Kirkerådsleder i Los Cristianos, Åse Guren, leste tilsettingsbrevet fra biskopen.