Bryllup i Australia

Velkommen til å gifte dere i Australia!

Bryllup
Mange ønsker å kombinere bryllup med en eksotisk bryllupsreise. Nå kan du ta med din kjære til et av verdens vakreste land Australia.
På sjømannskirken har vi norsk prest med vigselsrett etter både norsk og australsk lov. Presten har hovedbase i Sydney, men vi kan utfører vielser over hele Australia. Vielsene i Sydney må finne sted på faste dager. Dagene som er satt opp til vigsler er den første lørdagen hver måned. Vigsler i andre settes opp etter prestens reiseprogram.

Avtale
Det første du må gjøre, er å ta kontakt med sjømannskirken for å avtale dato for bryllupet. Send en e-post til sydney@sjomannskirken.no.

Pris
Vigselsgebyret til Sjømannskirken er NOK 5000 eller $ 825 (australske dollar) dersom vielsen gjennomføres i Sydney. Reisekostnader og kostnader til eventuell overnatting må påregnes dersom vielsen avtales utført andre steder. Eventuelle vitner her i Australia koster AUD 60 per vitne.

Australsk ekteskapspapir - skjema

For å kunne gifte dere i Australia, må dere fylle ut "Notice of Intended Marriage". NB! Dette skjemaet (som dere finner HER) må signeres i påsyn av en Notarius Publicus eller en ansatt på folkeregisteret som kan attestere underskriftene deres. . I tillegg trenger vi kopi av pass (fødselsattest dersom en av partene er australsk, siden australsk pass ikke er godkjent) og dokumentasjon på at evt. tidligere ekteskap er oppløst.

Prøving av ekteskapsvilkårene i Norge
Dersom du har planer om å registrere vielsen i Norge, må dere sørge for å få en "Prøvingsattest for ekteskap" utstedt av deres lokale folkeregister i god tid før vielsen. Dette skjer i Norge, og kan ofte ta noen uker - så legg dette inn i planene deres for tidspunkt for vielsen. Før prøving finner sted må dere ha avtalt dato for vielsen med oss. Prøvingspapirer skal sendes inn til det ligningskontoret hvor en av dere er folkeregistrert. Dere skal begge sende inn en 'Erklæring fra brudefolkene' og forloverne skal begge sende inn 'Forlovererklæring'. Dokumentene finnes på nett eller hos folkeregisteret.
Når dere har fått prøvingsattesten i retur, sender dere videre  til oss i god tid. Denne er gyldig i 4 måneder. I tillegg trenger vi kopi av pass (fødselsattest dersom en av partene er australsk, australsk pass er ikke godkjent) og dokumentasjon på at evt. tidligere ekteskap er oppløst.

Alle papirer må fylles ut og signeres før det sendes til Sjømannskirken, og vi ha mottatt alt her senest 31 dager før vigselen finner sted. Dette vil si at alle papirer må være på vei til Sydney senest 40-45 dager før den store dagen.

Bryllupsamtale
Før vielsen har vi en samtale med dere. Dette gjør vi for å bli bedre kjent og for å gå gjennom det som skal skje i selve vielsen. I denne samtalen gjennomgår vi alle papirer som dere har sendt inn, og betaling utføres om dere ikke har satt penger inn på vår konto.

Forloverne
Trenger ikke å være tilstede i vielsen. På selve vielsen i Australia skal det være to vitner utenom prest og brudepar. Dette kan vi ordne her mot et lite tillegg i prisen.

Lykke til med forberedelsene, vi gleder oss til å møte dere!