Inspirasjonssamling på Sjømannskirkens dag 31. august

>

Sjømannskirken ønsker deg velkommen til å delta på Inspirasjonssamling i Oslo lørdag 31.8. kl 14-16.

Kl 14: Kransenedleggelse v/ Johann Storjohanns grav på Vår Frelsers Gravlund i Oslo. Se vedlagte kart over gravlunden.

Gravfelt 017.  Lengdegrad: 10.744135 (10 grader 44’38.9’’E)
Breddegrad: 59.922562 (59 grader 55’21.2’’N)

Kl 14:30: Inspirasjonssamling i Sagene kirke: Kirkehistoriker Kristin Norseth ved MF forteller
om «Storjohann og hans tid», og tidl. sjømannprest Ole Andreas Holen forteller fra
Sjømannskirkens arbeid i Rotterdam. Kaffe og vafler.

Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet ble stiftet 31. august 1864 på initiativ fra Johann Storjohann. 155 år senere hedrer vi han på stiftelsesdagen med en kransenedleggelse på hans grav. Storjohann var senere sjømannsprest i London 1868-1872, og jobbet etter det blant annet i Oslo indremisjon der han som en del av sin virksomhet holdt teltmøter i Sageneområdet – dette var før kirken ble bygget. Idéen om teltmøter var muligens noe han tok med seg fra England.
Det er en derfor en naturlig kobling mellom Storjohann, Sjømannskirken og Sagene, og dette vil vi høre mer om denne dagen ved kirkehistoriker Kristin Norseth. I tillegg blir det glimt fra sjømannskirkens arbeid i Rotterdam v/ Ole Andreas Holen, som tidligere var sjømannsprest der og nå er prest i Sagene (nok en kobling mellom Sjømannskirken og Sagene, altså).

Les mer om den spennende historien til Sjømannskirken her.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til arrangementet og håper du har lyst til å være med!