Mitt første foreningsbesøk

Randi Skulberg har invitert meg til sommermøte i Spydeberg sjømannskirkeforening. Andakt og foredrag om Sjømannskirken var bestillingen. Mitt første besøk i en Sjømannskirkeforening ble en stor opplevelse.

I den okergule villaen til leder, sekretær og kasserer, Randi Skulberg går sommermøte i SSKF av stabelen. Her er det godt med husrom og hjerterom. Randi er en sprek og oppegående dame på over 90 år.

15 personer inntar villaen kl. 12.00. 12 damer og 3 menn (meg inkludert).

Her er noen høydepunkter (i alle fall for meg):
- Randi leder møtet med stødig hånd og stemme – saker gjennomgås – protokoll fra forrige møte gås gjennom og godkjennes.
- Forrige møte ble holdt på den lokale kinarestauranten. Dit går man og feirer når et medlem har nådd den meget respektable alder av 90 år.
- Etter andakt, foredrag og dagens saker, er det duket for servering. Rømmegrøten serveres til noen av oss i lysthuset i hagen. Det går et historisk sus gjennom forsamlingen som nyter måltidet i lysthuset. Det minner oss om hvor Sjømannskirken ble startet. Stor-Johan og Sjømannskirkens historie og utvikling blir et helt naturlig tema.
- 90-åringer som snakker om utvikling, at endring er nødvendig, dynamisk organisasjon og at det å legge ned og åpne sjømannskirker er en helt naturlig prosess imponerer meg
- Når grøten er fortært kommer kaffe og toscakake på bordet.
- Siste programpost er lesing fra ”Hjem”. Hvert møte leser de 30 minutter fra bladet ”vårt”. Med rette kaller de det ”studie uten lærer”. De søker og får støtte fra K-stud til sine studier. Jeg lar meg bare imponere.

De 6 nye medlemmene (ungdom i 70-åra som Randi kalte de) og undertegnede fikk en sterk opplevelse av tilhørighet, raushet, tro, håp og engasjement.

Terje Stenholt
X-Sjømannskirkemedarbeider (Rotterdam og Aberdeen)