17. mai i utlandet

Velkommen til å feire 17. mai sammen med sjømannskirken!

17. mai vil også i 2018 bli storslagent markert over hele verden. På Sjømannskirkens Facebook-side kan du se livesendinger fra den store dagen. 

Planlegger du å feire i utlandet? Se oversikt over de ulike feiringene under, sortert i alfabetisk rekkefølge. Listen oppdateres kontinuerlig.

Aberdeen starter feiringen tidlig med 17.mai-frokost på sjømannskirken fra kklokken 9.00, deretter blir det kveldsarrangement fra klokken 19.00 med vafler og kaker.

Sjømannskirken i Aberdeen går tradisjonen tro på skipsbesøk på 17.mai! 

Alanya starter med gudstjeneste klokken 10.00 etterfulgt av kaker, smørbrød, pølser og brus. Om ettermiddagen blir det synging av nasjonalsangen, 17.mai-tog og leker for barn og voksne.

Feiring av nasjonaldagen er populært i Alanya!

Costa del Sol har et fullpakket program fra klokken 10.00 på nasjonaldagen 17.mai og to gudstjenster før det blir 17.mai-tog langs strandpromenaden til havnen i Fuengirola hvor det blir felles program. Sjømannskirken inviterer til nasjonaldagsfest på El Campanario se hele programmet her!

Fullpakket program på Costa del Sol med kulturelt program med sanger, leker og masse gøyale leker for store og små!

Dubai starter 17.mai feiringen tidlig med flaggheising klokken 8.00 og 17.mai-frokost/brusj klokken 8.15 - 10.00. Utover dagen blir det matservering, 17.mai-tog, taler og sanger. Det hele avsluttes med svømmekonkurranse klokken 17.30!

Ved Sjømannskirken i Dubai er det svømmekonkurranse på 17. mai!

Houston kombinerer 17.mai-feiring med markering av kirkens 35/50-årsjubileum lørdag 12.mai fra klokken 13.00. Det blir taler, gudstjeneste, 17.mai-tog, pølser, is, brus og leker for alle aldre. Se hele programmet.

Sjømannskirken i Houston stiller med 17.mai-tog i år som i fjor!

København vil også i 2018 markere 17.mai storslagent og arrangerer folkefest på grunnlovsdagen! Klokken 08.00 blir det flaggheising, etterfulgt av folketog, taler og leker for store og små. For mer detaljer om alle arrangementene se her.

Morsomme leker for barna under fjorårets 17.mai-feiring ved Sjømannskirken i København.

Los Angeles/San Pedro vil ha tre ulike markeringer i år: 17.-mai feiring i San Diego 13.mai, feiring på selve nasjonaldagen på Sjømannskirken i San Pedro med 17.mai-tog, pølser, marsipankake, leker og taler, samt 17.mai-gudstjeneste på Nansen Field søndag 20.mai. Se hele programmet for dagene her.

Det vil bli 17.mai-tog også i 2018 ved Sjømannskirken i Los Angeles/San Pedro.

Miami vil i år feire på selveste 17. mai og festelighetene starter klokken 17.00. Velkommen til nasjonaldagsfeiring!

Populær 17.mai-feiring på Sjømannskirken i Miami!

New York arrangerer gatefest på 52. gate til stor glede for alle som vil feire nasjonaldagen i storbyen. Feiringen starter på ettermiddagen og feiringen vil passe både barn og voksne. Det blir korpsmusikk, 17.mai-tog, barneleker, gudstjenester og taler. Les mer om programmet for feiringen her.

Ved Sjømannskirken i New York er 17. mai en skikkelig gatefest med leker, konserter og gategudstjeneste. Foto: johanneswberg@me.com/+19172935988

Paris feirer i år på selveste 17. mai - program og tidspunkter kommer!

Sjømannskirken i Paris lover feiring på selveste nasjonaldagen i år og starter det hele med gudstjeneste.

Rio de Janeiro vil ha nasjonaldagsfeiring på sjømannskirken selveste 17. mai og det starter kl. 16.00. Mer informasjon kommer!

Barnetoget fra fjorårets 17.mai-feiring på Sjømannskirken i Rio de Janeiro

Rotterdam starter dagen med flaggheising klokken 10.00, etterfulgt av lunsj og gudstjeneste, 17.mai-tog og taler om ettermiddagen. Leker for barna i parken! Les hele programmet her.

Tradisjonell 17.mai-feiring i den vakre Sjømannskirken i Rotterdam

San Francisco har to feiringer! 12.mai arrangeres det 17.mai-piknik på West Fort Miley, Lands End med pølser i brød, brus og is! Les mer om programmet for 17.mai-piknik her.
På 17.mai åpnes dørene klokken 18.00 og står klar med rømmegrøt, spekemat og et bredt utvalg kaker og kaffe. Det blir sanginnslag og taler! For fullt program se her.

Feiring for store og små ved Sjømannskirken i San Francisco

Singapore har fullt program fra klokken 11.00 og frister med lapskaus, is, brus og pølser, samt mange leker for store og små som sekkeløp, potetløp og ansiktsmaling. Festen avsluttes med en av verdens bratteste 17. mai-tog.

Tradisjonelle leker under 17.mai-feiringen ved Sjømannskirken i Singapore.

Stockholm starter med flaggheising, fanfare og nasjonalsangen klokken 12, etterfulgt av lunsj og minikonsert i kirken. Deretter blir det 17.mai-tog og program. Dagen avsluttes med grilling!

Sveits feirer nasjonaldagen på behørig vis på kurs-og konferansesenteret Château de Bossey med festgudstjeneste klokken 16.00, etterfulgt av barnetog og korps, mat og leker, samt taler og lotteritrekning.

I Sveits feires nasjonaldagen ved det flotte kurs- og konferansesenteret Château de Bossey.

Tenerife vil i år som i fjor arrangere 17.mai-tog langs strandpromenaden ved Los Cristianos, etterfulgt av fest i Sjømannskirken med festtaler, sanger, lotteri, pøler, kaffe, kake mm. Se hele programmet her.

Fint 17.mai-tog i sommerlige omgivelser på Tenerife!
Del