17. mai i utlandet

Velkommen til å feire 17. mai sammen med Sjømannskirken!

Også i 2019 blir det 17. mai-feiring ved sjømannskirkene verden over. Noen steder er det 17. mai-frokost og 17. mai-tog, andre steder er det gudstjeneste og nasjonaldagsfest med program for hele familien. Se hva som skjer ved din nærmeste sjømannskirke under:

Aberdeen: Starter dagen med felles frokost i kirken og inviterer til "Fest på kjerka" på kvelden. For mer informasjon trykk her.

Feiring av nasjonaldagen er populært i Alanya.

Alanya: Feiring i kirken med blant annet 17.mai-kafe. Se hele programmet her.

Albir: Er du i Albir-området blir det feiring både i Alfaz sentrum og ved Minnekirken. Programmet finner du her.

Australia:Sjømannsprest Kristoffer Lønning Tørressen skal delta på nasjonaldagsferinger i Perth den 17. mai og i Melbourne 19. mai. Les mer her.

Belgia: I Waterloo blir det 17. mai-feiring med tog, taler, sang og leker.

Berlin: samler nordmenn i Berlin til en stor feiring av den norske nasjonaldagen! Oppdatert program finner du her.

Costa del Sol: Her starter dagen med to gudstjenester. Etter gudstjenesten går 17. mai-toget langs strandpromenaden til havnen i Fuengirola, hvor det er felles program. Klokken 13.00 starter 17.mai-feiringen på El Campanario med mat, leker og kulturelle innslag. Se fullt program her.

Dubai:inviterer til 17. mai-frokost, leker, mat, sang, taler, tog og svømmekonkurranse. Les her for fullstendig program for dagen.

Ved Sjømannskirken i Dubai er det svømmekonkurranse på 17. mai.

Gran Canaria: Arrangerer 17.mai-fest og gudstjeneste. Se kalender her

Hamburg: Her blir det festgudstjeneste, tog, leker og grilling. Program for dagen.

Houston: Nasjonaldagsfeiring med alt som hører med. Is, pølser, korps, barnetog og mye mer! Se fullt program her.

København: Fyll Københavns gater med norske flagg sammen med tusenvis av feststemte nordmenn. Se hele programmet her.

London: Tradisjonell grunnlovsfeiring. Se program her.

Los Angeles/San Pedro: Feirer dagen med stor stil klokken 1700, i kirken. Se kalenderen her

Populær 17.mai-feiring for store og små på Mallorca.

Mallorca: Det blir tale, tog og leker for barna ved Sjømannskirken på Mallorca. Se programmet her.

Miami: 17. mai-arrangement med gudstjeneste.

New York: Sjømannskirken i New York står nok en gang for en stor feiring midt i Manhattan på 52.-gate. Se fullt program her.

Ved Sjømannskirken i New York er 17. mai en skikkelig gatefest med leker, konserter og gategudstjeneste.

Paris: Staselig nasjonaldagsfeiring blir det også ved Sjømannskirken i Paris

Pattaya: Dagen starter med 17. mai-frokost. Senere blir det 17.mai-tog og tale for dagen, leker for barna, samt servering av kaffe, kaker, pølser, brus og is.

Rio de Janeiro: Det blir tradisjonsrik nasjonaldagsfeiring med barnetog, mat, taler, leker og sang. Etterfesten blir på Circo Viador der den norske artisten AURORA har konsert.

Barnetoget fra 17.mai-feiringen ved Sjømannskirken i Rio de Janeiro.

Rotterdam: Full norsk feiring med 17. mai-tog og korps. Se fullt program her.

San Francisco: Feiring i den vakre kirken i San Francisco med piknik dagen etterpå. For mer informasjon se her.

Feiring for store og små ved Sjømannskirken i San Francisco.

Singapore: Tradisjonell 17. mai-feiring for alle! Det blir pølser med deilig tilbehør, is, ballonger, sukkerspinn og leker for barna, korpsmusikk og verdens bratteste 17. mai-tog Se fullt program her.

Stockholm: Inviterer til 17. mai-lunsj før de går videre til sentrum for å gå i toget. Se kalenderen her.

Sveits: Sjømannskirken i Sveits inviterer til 17. mai-feiring ved det flotte kurs- og konferansesenteret Château de Bossey i Geneve. For fullt program se her.

I Sveits feires nasjonaldagen ved det flotte kurs- og konferansesenteret Château de Bossey.

Tenerife: Det blir tog, sang, musikk, taler og mat. Feiringen starter klokka 16.45 ved sjømannskirken. Se program for dagen her.

Torrevieja: Morgenbønn med flaggheising, 17. mai-frokost, samt familiefest i sjømannskirken. Det blir også 17. mai-tog i selve byen. Se hele programmet her.

1200 nordmenn feiret dagen i sjømannskirken i Torrevieja i 2018.