Her kan du feire 17. mai i utlandet

Hipp, hipp hurra! Bli med å feire nasjonaldagen med oss!

Norges nasjonaldag blir markert også utenfor landets grenser. Skal du på tur til en av de stedene i verden der det finnes en sjømannskirke, er det gode muligheter for både korpsmusikk, god mat, 17. mai-tog og leker for barn og unge.

ASIA
Flere steder i Asia kan nordmenn glede seg til skikkelig 17. mai-stemning. Ved Sjømannskirken i Singapore blir det pølser, lapskaus og is, leker for barna, korpsmusikk og verdens bratteste 17. mai-tog (i nedoverbakke!).

I Pattayaog Okpo blir det også 17. mai-feiring. I Dubai er du velkommen til frokost, leker, tog og svømmekonkurranse!

Ved Sjømannskirken i Dubai er det svømmekonkurranse på 17. mai!

EUROPA
I Europa er det mange muligheter til å feire den store dagen. Programmet til HamburgKøbenhavn, StockholmAlbir-VillajojoyosaBerlinCosta del Sol, Geneve, Rotterdam, AlanyaTorreviejaMallorcaLanzaroteog Tenerife finner du ved å trykke på lenken til de ulike kirkene.

I London inviteres folk til feiring fra formiddag til kveld. I tillegg til gudstjeneste i Sjømannskirken blir det taler, barneleker, matsalg og underholdning i Southwark Park. Den store dagen avrundes med nasjonaldagsfest i sjømannskirken med snitter og bløtkake.

Aberdeen blir det først tradisjonell feiring på Kippie Lodge med tog og leker for barna i regi av Den Norske Klubben. Om kvelden inviterer sjømannskirken til "fest på kjerka". Her blir det kake, vafler, kaffe og hyggelig samvær.

I Sveits feires nasjonaldagen ved det flotte kurs- og konferansesenteret Château de Bossey.

Feiring i forkant og etterkant
Noen steder i verden feires nasjonaldagen av praktiske årsaker enten i forkant eller i etterkant av 17. mai. I Miami feires dagen den 13. mai, I Houston er du velkommen den 14. mai og i Paris blir det feiring 20. mai. I San Francisco slår de til med to feiringer; en i kirken på selve dagen pluss en lunsj på Lands End West Fort Miley den 13. mai. På Filippinene blir det 17. mai-feiring den 13. mai med tog, tale, sang, leker og gudstjeneste. Der deltar ambulerende sjømannsprest Espen Feilberg Jakobsen.

p.s: Denne oversikten blir fortløpende oppdatert med utfyllende informasjon om 17. mai-feiringen 2017. Skal du til et sted hvor Sjømannskirken er til stede, gleder vi til å møte deg i finstasen og feire dagen med deg!

Ønsker du å planlegge turen din nå, ta kontakt med kirkene for mer detaljert informasjon.

AMERIKA
I San Pedro/Los Angeles feires dagen med pølser og marsipankake, det blir 17. mai-tog, taler og aktiviteter og leker for hele familien. Er du i New York på nasjonaldagen kan du blant annet glede deg til gategudstjeneste og konsert.

Ved Sjømannskirken i Rio starter nasjonaldagsfeiringen i kirken klokken 15.00. Les mer om det her.

Ved Sjømannskirken i New York er 17. mai en skikkelig gatefest med leker, konserter og gategudstjeneste. Foto: johanneswberg@me.com/+19172935988
17. mai-feiring ved Sjømannskirken i Miami.