Problemer i utlandet?

Vi er der for nordmenn som opplever små eller store kriser i utlandet.

Sjømannskirken har erfaring og omfattende kompetanse på oppfølging av mennesker når ulykker og kriser rammer i utlandet og på norsk kontinentalsokkel. Beredskapsarbeidet spenner seg fra å gi psykososial oppfølgning til enkeltpersoner ved hendelser til å delta ved større katastrofer som rammer flere nordmenn i utlandet.

Vi har et globalt nettverk med medarbeidere som har erfaring i å snu seg raskt rundt for å dra ut og møte mennesker i vanskelige situasjoner.

Etter avtale kan vi:

• bli værende så lenge det er behov for oss
  • bistå i kontakten med pårørende i Norge, arbeidsgiver, utenrikstjenesten eller andre involverte
  • bistå med praktiske gjøremål og tilretteleggelse
  • legge til rette for minnemarkeringer og andre ritualer
  • besøke sykehus og fengsler hvor nordmenn er

Organisasjonen har utviklet en app, "Nødnummer", for å gjøre utenlandsoppholdet tryggere.

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Last ned til Windows Phone

Hovedfunksjonene

• Automatisk tilgang til alle lokale nødnummre uansett hvilket land man befinner seg i.
  • Del din nåværende posisjon for å la andre finne deg via gps-koordinater.
  • Finn eget reiseforsikringsselskap med alarmnummer, polisenummer og annen viktig info.
  • Kontaktnummer til pårørende, arbeidsgiver, og telefonnummeret til Utenriksdepartementet.
  • Telefonnummer for sperring av kort
  • Nærmeste sjømannskirke samt omreisende sjømannsprester, studentprester og sjømannskirkens offshoregruppe
  • "Finn-hjem-funksjon". Du kan plassere en markør der du er, f.eks. på et hotell, og dermed vil du hele tiden kunne se hvor du skal  tilbake dersom du går ut på tur.
  • Alle ambassader og de viktigste «turistkonsulatene» er lagt inn som oppslag og kan vises i kart, på samme måte som sjømannskirkene.
  • Direkte tilgang til UD’s reiseregisterering på nett, slik at UD lettere får tak i deg hvis det skjer noe akutt i det landet du er.

I tillegg har iOS-versjonen en funksjon hvor du kan velge hvilken lands nødnummer du vil bruke hvis du er i nærheten av en grense. Denne funksjonen er ikke aktuell i Android. Windows-versjonen vil få disse funksjonene over sommeren.

Sjømannskirkens app kan lastes ned gratis i alle butikkene for iPhone,Android og Windo