På denne siden finner du alle våre vaffeloppskrifter, slik at du selv kan lage en sjømannskirkevaffel hjemme, hvis du vil.
I over 150 år har Sjømannskirken servert vafler til nordmenn i utlandet. Inntektene fra vaffelsalg bidrar til å opprettholde driften ved de ulike stasjonene. På denne siden finner du alle våre vaffeloppskrifter. Kjøp gjerne en digital vaffel, hvis du ønsker å støtte arbeidet vårt.
Yoghurt og havregryn er viktig i denne herlige vaffeloppskriften fra Aberdeen!
4 egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 pint milk
1 stort beger yoghurt (0,5 liter)
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 dl havregryn (very Scottish :) )
hvetemel til passe røre :)
150 gram smeltet, avkjølt, smør
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
Ha i melk og yoghurt, kardemomme, bakepulver og havregryn.
Bland inn mel til "passe" røre.
Ha i avkjølt smør til sist.
6 egg
300 gram sukker
700 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 liten pose med vaniljesukker
1 liter kulturmelk
200 gram smeltet smør
5 egg
250 g sukker
12,5 dl melk
2,5 dl fløte
300 g smeltet smør
1,1 kg mel
1,5 ts bakepulver
9 egg
1 1/2 kopp sukker
Piskes og blandes (trenger ikke bli eggedosis)
6 dl Surmel (buttermilk)
ca 2dl vann
Bland det i før du har i det tørre
1-1,2kg hvetemel
1ts bakepulver
1ss vaniljesukker
1ts kardemomme
6-8dl melk
250 g smør
6 egg
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
5 dl melk
5 dl vann
1 dl rapsolje
Kardemomme eller vanilje
4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler
Slik gjør du det:
6 egg
4 små kopper sukker
2,5 l hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
250 g smør
1 seterømme (1 Schmand)
2 l melk
12 egg
500 gram farin
3 ts bakepulver
3 ss vaniljesukker
1 kg margarin/smør
3 l H-melk
2,5 kg hvetemel
3 egg
3 ss sukker
3 dl labanmelk (arabisk surmelk)
1/2 ts natron
2 dl fløte (eller andre gode rester i kjøleskapet, pisket krem, rømme osv)
4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 dl vann
50 g smeltet meierismør
16 egg
9 dl sukker
6 dl helmelk
6,5 liter hvetemel
10 ts vaniljesukker
8 ts bakepulver
8 ts kardemomme
8 ts salt
1200 g smør (smeltes)
4 dl rømme
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
10 egg
1 kopp sukker
500 g smeltet margarin
3 l melk
2 kg mel
3 ss bakepulver
3 ss vaniljesukker
3 ss kardemomme
6 egg
2 dl sukker
1 l buttermilk (surmelk)
1/2 l helmelk
1,5 l hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Litt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
350 gram smør (3 sticks)
2 egg
1 dl sukker
2 dl kærnemelk (skummet kulturmelk)
1 1/2 dl søtmelk
1 dl vann
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
125 gram smeltet smør
PS: Sjømannskirken i København sliter ut 6 vaffeljern i året!
12 egg
4 kopper farin
2 liter helmelk (entera UHT)
2 kg hvetemel (harina de trigo)
1 ss kardemomme
1-2 ts vaniljesukker
4 poser (8 ts) bakepulver
2 pakker smør (La niña- 400 gr pr pakke)
20 egg
4 dl sukker/sugar
2,5 kg hvetemel/plain flour
4 liter h melk/milk
4 ss kardemomme/cardemomme
4 ss bakepulver/baking powder
9 ts vaniljesukker/vanilla sugar
1 ss salt
500 gr smør/butter (smeltet/melted)
Pisk eggedosis
Tilsett vekselsvis mel med tilsetninger og melk
Til slutt tilsettes smeltet smør
Hvis røren blir for tykk eller vaflene for tunge/faste, tilsett vann(opp til 1/2 liter)
3 dl havregryn
7,5 dl melk
3 dl yoghurt naturell
3 egg
3 ss olivenolje
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ½ bakepulver
4 dl hvetemel
3 dl grovt hvetemel
Vil du gjøre det på "Hollywood-fruers" vis, putter man en ferdigstekt vaffel (1/2 plate) i blenderen.
Tilsett en håndfull spinatblader, 2 ts wheat grass, 2 dl appelsinjuice og en håndfull isbiter.
Kjør blenderen til du har en jevn "smoothie". Tilsett mer vann dersom du vil ha tynnere konsistens.
Voila! Så har man en ferdig "Breakfast-smoothie"!
4 egg
6 ss sukker
150 gram smeltet smør
4 dl melk
300 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 vaniljesukker
Pisk egg og sukker luftig.
Tilsett kardemomme, bakepulver og vaniljesukker til hvetemelet.
Tilsett vekselvis hvetemel og melk.
Tilsett til slutt smeltet smør.
Rør til deigen er jevn, uten melklumper.
24 egg
1,3 liter sukker
1 gallon melk
750 gram smør
1 boks (12dl) rømme
5 liter mel
4 ss bakepulver
1 ss vaniljeessens
2 ss vaniljesukker
4 egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
½ l melk
½ l surmelk
Evt litt creme fraiche.
2 ts vaniljesukker
200 g smeltet smør
1 l (ca 600g) mel
Sambavafler
Gir cirka 15 plater.
4 egg
60 gram sukker
120 gram smeltet smør
1 liter melk
7 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts kanel
6 egg
2 dl sukker
5 dl fløte
12 dl hvetemel
10 dl melk
200 gram smeltet smør
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 ts salt
24 egg
12 dl sukker
--- piskes til eggedosis
5 liter melk
3 liter fløte
6 ts kardemomme
12 ts bakepulver
6 ts natron
12 ts vaniljesukker
4 kg mel
--- 1 kg om gangen, lav hastighet
1,5 kg melange
--- smeltes (i micro) og tilsett røren
1 boks FN orange (eller annen brus)
Gir cirka 18 liter røre (cirka 200 vafler).
Juster ned (eller opp) etter behov.
1 liter H-melk *
5 egg
1,1 liter hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
225 g smelta smør
Smelt smøret i en gryte på middels varme.
Hell melk i en bolle, visp inn eggene. Bland inn det tørre og hell det smelta smøret i røren til slutt.
La vaffelrøren svelle i minst 15 - 20 minutter.
Varm vaffeljernet. Det trengs ikke smør til steikingen, det er nok smør i røra. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
* melken kan byttes ut eller blandes med annen søt/sur melk. Har du en skvett vaniljesaus, yoghurt eller fløte er det også godt å putte i. Har du for lite melk? Bruk vann, da blir vaflene ekstra sprø.
Sveitsvafler
1 1/4 liter skummet kulturmelk
1 1/4 liter helmelk (helst «Heidi»-melk)
400 gram smeltet smør
500 gram sukker
1 1/4 kilo hvetemel
9 egg
3 teskjeer bakepulver
3 teskjeer vaniljesukker
2 teskjeer kardemomme
1 ts salt
Denne oppskriften gir ca 6 liter vaffelrøre.
Eplevafler
Vi har også laget en variant, nydelige eplevafler, om du vil prøve noe nytt!
4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler
Slik gjør du det:
3 egg
3 ss sukker
5 dl kefir
½ ts natron
3 dl hvetemel
1 dl havremel
½ ts bakepulver
1 dl vann
50 gram smeltet meierismør
4 egg
300 g sukker
250 g smør
500 g mel
3 ts bakepulver
2 ts kardemomme
5 dl melk
4 egg
100 gram sukker
1 ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
¾ ts kardemomme
0,5 l melk
1 ½ dl vann
1 ½ dl yoghurt naturell
150 gram smør (smeltet)
1/2 kg hvetemel
4 egg
100 gram sukker
1 ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
¾ ts kardemomme
0,5 l melk
1 ½ dl vann
1 ½ dl yoghurt naturell
150 gram smør (smeltet)
1/2 kg hvetemel