Konfirmasjon

Bli konfirmant i Sjømannskirken

Tid for undring og nye opplevelser

Konfirmasjon i kirken handler om å utforske kristen tro og livets store spørsmål. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig.

I konfirmasjonstiden får du lære mer om Gud og deg selv. Vi snakker om livet – på godt og vondt. Samtidig får du mange nye opplevelser. Bli med på en spennende reise frem til den høytidelige konfirmasjonsdagen, Palmesøndag!

Må jeg være døpt?

Alle som ønsker det kan delta i konfirmasjonsundervisningen, men den som vil konfirmeres må være døpt. Det er ofte flere konfirmanter som døpes i løpet av konfirmasjonstiden. Tid og sted for dåpen avtales med familien.

Undervisningen

Annenhver torsdag i Sjømannskirken i Albir (kart) kl. 16.30-18.30 fra september til mars.

Andre dager: I tillegg vil konfirmantene delta på gudstjenester og enkelte andre arrangement. Fullstendig program vil bli delt ut til alle påmeldte i september.

Foreldreinvolvering

Vi har to foreldremøter gjennom året. Foreldrene bidrar med mat til konfirmantundervisningen på torsdager.

Vi kan også få behov for foreldrefrivillighet i andre sammenhenger.

Konfirmantleir

Det er en obligatorisk overnattingstur en langhelg (torsdag-søndag) i løpet av konfirmanttiden. Dersom det er problematisk for deg å delta på turen av helsemessige eller andre årsaker, ber vi deg kontakte oss i forbindelse med innskrivingen.

Tilrettelegging

Alle har rett til en god konfirmasjonstid. Dersom du har behov for tilrettelegging, tar du og familien din kontakt med kirken.

Viktige datoer

• 15. september: Informasjonsmøte for foreldre og konfirmanter kl. 18:00
  • 29. september: Første undervisning 16:30-18:30.
  • 1.-2. oktober: Konfirmantovernatting
  • 2. oktober: Presentasjon av konfirmantene i gudstjenesten.
  • 19. november: Konfirmantene bidrar på julemarkedet
  • Langhelg på nyåret: Konfirmantleir
  • 2. april: Konfirmasjon (Palmesøndag)

Påmelding & betaling

• 18.september: Frist for påmelding og betaling.

Konfirmantopplegget koster 450 euro som blant annet inkluderer en langhelg med full kost og losji, med reise til og fra. Betalingen skal være gjort sammen med påmeldingen.

Der det ikke lar seg gjøre å betale samtidig med påmeldingen, kan det søkes om utsatt eller redusert betaling.

Det må også leveres kopi av pass og kopi av dåpsattest. (Du kan laste opp disse dokumentene direkte i påmeldingskjemaet.)

Trykk her for påmeldingskjema og betaling (m/kort)

Trykk her for påmeldingskjema med søknad om utsatt eller redusert betaling

Konfirmantundervisningen vil bli ledet av barne- og ungdomsarbeider Maria Therkelsen og sjømannsprest Gjerulf Kristoffer Noddeland.

Lurer du på noe? Ta kontakt med Maria:

Mariatherkelsen003

Barne- og Ungdomsarbeider Maria Therkelsen

+4740900169 mth@sjomannskirken.no
Gjerulf Kristoffer Noddeland

Sjømannsprest Gjerulf Kristoffer Noddeland

+34660995811 gkn@sjomannskirken.no

Påmelding & betaling

Frist for påmelding og betaling: 18. sept.

Vi trenger kopi av pass og fødselsattest. Du kan laste dette enkelt opp dirkte i skjemaet under. Du kan også levere en kopi på kirken.