Send inn prøvingsattest her

For å vies, må dere ha Prøvingsattest
Vielsen skjer etter norsk vigselsrett, men med det tillegg at ingen av brudefolkene kan være spansk statsborger, og minst èn må være norsk statsborger. Før ekteskapet kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Denne prøvingen foretas av skattekontoret/folkeregisteret, og det må gjøres i god tid før vielsen.

Prøvingsattest er det samme som "Erklæring fra brudefolk for prøving av ekteskapsvilkår". Vær oppmerksom på at Prøvingsattesten er kun gyldig i 4 måneder etter dere har mottatt svar. Opplysningene dere oppgir må være ferske.

Prøvingsattesten må være oss i hende senest 1 mnd. før vielsen.

Det enkleste er å søke om attesten elektronisk her:
Prøvingsattest / Erklæring fra brudefolkene
Når dere har mottatt prøvingsattesten fra Skatteetaten, laster dere den opp som PDF-fil i skjemaet under og sender den inn til oss. 

Tilbake til hovedsiden for bryllup på Costa Blanca

Last opp prøvingsattesten (PDF-format)  i skjemaet under og send den til oss seneste 1 måned før vielsens.

Brudeparet må sende oss prøvingsattesten senest 1 mnd. før vielsen.

Forloverne, på sin side skal registrere sin 'Forlovererklæring' hos Skatteetaten i god tid før vielsen. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging.

 Begge kommende ektefeller må fylle ut hver sin egenerklæring, og forloverne må fylle ut forlovererklæringer. 
(Forloverne trenger ikke å være tilstede i selve vielsen, men det skal være to vitner utenom prest og brudepar. Dette kan vi ordne).

 


Personvernerklæring Sjømannskirken bruker kun nødvendige informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Mer info