Gratis lunsjforedrag: "Opprette testamente"

Ved advokat Heidi Lill Mollestad Oppegaard

1{  "recurrence": "1",  "weekInterval": "1",  "monthYearOption": "1",  "interval": "1",  "weekDay": "1",  "month": "1",  "monthOption": "1",  "startDate": "2021-10-20 12:00",  "endDate": ""}
Onsdag 20.10.2021 kl 12:00

Når bør man opprette et testamente, hva bør det inneholde og hva sier den nye Arveloven om formkravene til testament?

Et testamente er et dokument som inneholder en fortegnelse av hva man vil skal skje med ens eiendeler etter at man er død. Gjennom testamentet kan man innenfor lovens begrensninger (eller arvingens samtykke) bestemme at de legale arvereglene skal fravikes.

Advokat Mollestad Oppegaard vil redegjøre for den nye Arvelovens bestemmelser om testament og si noe om kravene til et rettsgyldig testament, både når det gjelder innhold og form.

Ettersom opprettelse av testament er en såvidt viktig beslutning, og det kan være fare for at det vil bli påberopt forfalskede testamenter etter at arvelateren er død, er det i de fleste land opprettet nokså strenge formregler som må være oppfylt for at testamentet skal anses gyldig. Er ikke disse reglene oppfylt, vil ikke testamentet ha noen rettsvirkning.

Vil du lese mer om dette, kan du se Advokatfellesskapet Lovende sitt nyhetsbrev om ny arvelov her

Om foredragsholder:

Advokat Heidi Lill Mollestad Oppegaard

Advokatfellesskapet Lovende

Heidi Lill er eier og partner i Advokatfellesskapet Lovende. Heidi Lill jobber hovedsakelig med rådgivning og tvisteløsning innen arbeidsrett, arverett, personvern samt selskaps- og kontraktsrett. Hun har prosedert en rekke saker og har bred erfaring med rettsmegling. Heidi Lill har undervist på BI og på Jusutdanning og er en mye brukt foredragsholder.

Del